A párbeszéd folytatódik

  •  
  •  
  •  

Idén is számos dologban kéri ki az újpestiek véleményét az önkormányzat, a kérdőíveket a napokban postázzák, háztartásonként két példányban, de elektronikusan is ki lehet majd tölteni. Az Újpesti Párbeszéd 2011-es indulása óta sok ezren mondták már el véleményüket, javaslataikat, amelyeket megvalósít, illetve döntéseinél figyelembe vesz a városvezetés.

Az Újpesti Párbeszéd 2013 többek között arra is kíváncsi lesz, vajon a válaszadók az elmúlt és az azelőtti évben is részt vettek-e a közös gondolkodásban, vagy ellenkezőleg: idén először teszik mindezt.

Wintermantel Zsolt emlékeztet arra, hogy ennek a közös jövőtervezésnek több dolgot köszönhetünk: a saját kézbe vett és felújított szakrendelőt, Újpest ősszel átadásra kerülő saját uszodáját és a Szilas parkot – amelynek építkezése megkezdődött.

A polgármester szerint ezek miatt az eredmények miatt fontos mindenkinek részt vennie az idei párbeszédben, amelyből – a tavalyihoz hasonlóan – háztartásonként két példányt küldenek ki a jövő hét elején. A kitöltött ívek visszajuttatása díjmentes, azonban akinek kényelmesebb, a kézbesítés kezdetétől elektronikus formában is kitöltheti a párbeszédet (www.ujpestiparbeszed.hu). Az előző évben feltett kérdésekre összesen csaknem tízezren válaszoltak. A városvezetés továbbra is figyel az itt élők véleményére, ennek eredményeként tartható számon például az SZTK felújítása, Újpest saját uszodájának megépítése és a készülő Szilas park is.

MOA