A patinás újpesti klubhoz méltó körülmények várják az ifjú labdarúgókat a Cérna pályán

  •  
  •  
  •  

December 4-én avatta fel Wintermantel Zsolt az Újpesti Torna Egylet Labdarúgó Utánpótlás Szakosztályának pályáján a felújított, európai szintű öltözőt.

Az Újpesti Torna Egylet utánpótlás labdarúgóinak régi álma valósult meg kedden, amikor a szakosztály bázisán, a Fóti út 8-10 sz. alatti egykori Cérna pályán a polgármester jelenlétében átadták a 40 milliós beruházással felújított, minden igényt kielégítő öltözőépületet.

A TAO (társaságiadó-kedvezmény) pályázat elnyerésével az UTE tavasszal mintegy 10 milliós költségvetésből a centerpályát újította fel kifogástalan minőségű gyepszőnyeggel és a hozzá tartozó automata öntözőrendszerrel. A nyár folyamán a műfüves pályát bővítették ki, ami szintén hasonló összegbe került. Mintegy 3 millió forintból készült el egy tornapálya is, ahol a futballisták megfelelő időjárási körülmények között kondicionáló edzéseket is végezhetnek. 

A gyerekeket az új öltözőépületben hat európai színvonalú öltöző várja, amelyekhez zuhanyzó és mellékhelyiségek is tartoznak. A fürdő energiatakarékos zuhanyzót és világítást kapott. A sporttelep egyik épületére napkollektor került, amelynek segítségével csökkentek a meleg víz előállításának költségei.

A Cérna pálya és épületei felújítási, bővítési költségeinek 70%-át a TAO pályázat, 30%-át az Újpesti Önkormányzat segítségével az Újpesti Torna Egylet állta. 

Trakperger Árpád, az UTE Labdarúgó Utánpótlás Szakosztályának vezetője az ünnepélyes átadáson elmondta, hogy az önkormányzatnak köszönhetően – a téli időszakban – a legkisebbek a Lakkozó utcai iskola tornatermében és a Halassy Olivér Sport- és Szabadidő Központ csarnokában is edzhetnek. A Cérna pályán, a műfüvön egész télen tartanak foglalkozásokat az ifjú futballistáinknak.

– Köszönjük a segítséget és ígérhetem, hogy munkánkkal és csapataink eredményeivel megháláljuk a bizalmat – nyilatkozta a szakosztályvezető.