„A Pécs elleni győzelemmel átszakadt egy gát”

  •  
  •  
  •  

Pollák Zoltán bízik benne, hogy az Újpest FC egyre feljebb kerül a tabellán. A sportoló erről az ujpestfc.hu-nak adott interjúban beszélt.

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában, szombaton 4-1-es győzelmet aratott az Újpest FC a Pécsi MFC ellen, a Szusza Ferenc Stadionban. Pollák Zoltán végigjátszotta a mérkőzést, a második gólunknál, a szögletet követőnk védőnk lőtte középre a labdát, amelyet Dibusz védése után Barczi Dávid lőtt rá ismét, de az újabb kipattanó után azonban már a kapuba helyezte a labdát Bojan Mihajlovics.
 
Pollák Zoltán szerint, ha a védekezésen is javítani tudnak, akkor még jobb és eredményesebb lesz a csapat.

– Megvan az első győzelem a bajnokságban; hogyan élted meg a pályán a sikert?
– Nagyon jó kis mérkőzés volt és különösen jót tett a csapatnak, hogy hamar gólt tudtunk rúgni. Az első félidőben végig mi domináltunk, a második játékrész elején viszont csak kerestük magunkat, de szerencsére a pécsiek szépítő gólja után összeszedte magát a csapat és végül nagy különbségű győzelmet tudtunk aratni. Úgy érzem összeállt a csapat, Zoran Szpisljak játékosabb futballt játszat velünk. Kellett néhány hét, de most már taktikailag is összeálltunk. Sok helyzetünk volt az eddigi meccseken is, örülök, hogy a Pécs ellen négyet is értékesíteni tudtunk.
 
– Jöhetnek az újabb győzelmek?
– Nagyon bízom benne, a 4-1-es győzelemmel átszakadt egy gát, mindenki nagyon várt már erre a sikerre. Remélem, hogy elindulunk felfelé a tabellán.
 
– Mi az, amiben még mindenféleképpen javulnia kell a csapatnak?
– Elsősorban a védekezésben, a lényeg hogy minél kevesebb gólt kapjunk. Megpróbáljuk kiküszöbölni a problémákat a védelemben, és ha nem kapunk gólt, akkor elöl biztos rúgnak egyet a többiek.
 
– Az öltözőn belül is érzékelhető a változás?
– Természetesen, egy győztes meccs után mindig jobb a hangulat, mint egy vereséget vagy akár egy döntetlent követően. Úgy érzem, hogy pozitív irányba haladunk, és már mindenki a következő feladatra koncentrál.
 
– A következő feladat a Honvéd elleni bajnoki.
– Reméljük, hogy egy újabb győzelem következik a Kispest ellen, hiszen ezért dolgozunk hétről hétre. Ha meg tudjuk csinálni a pályán azokat a dolgokat, amiket egész héten az edzésen gyakorolunk, akkor nem lehet más a vége, csak győzelem.