A Pesti srácok elfoglalták az Ady Művelődési házat

  •  
  •  
  •  


Fiatal színészek, tehetséges előadók adták egymásnak a kilincset az Ady Endre Művelődési központban. Egymást váltva énekeltek, táncoltak, prózát mondtak, helyzetgyakorlatokat végeztek, miközben látszott rajtuk, nagyon izgulnak. Volt is miért, hiszen szereplőválogatásra érkeztek valamennyien. Harsányi Gábor színművész a Pesti srácok című musicalhez keresett színészeket, amelynek ősbemutatója októberben lesz az Ady Endre Művelődési Központ Újpest Színházában.

A jelentkezők többsége már nem nevezhető kezdőnek, ezt bizonyította előadott produkciójuk. Persze, csiszolnivaló még lesz bőven, de a szerző-rendező, mert a Pesti srácokat Harsányi Gábor írta és ő is rendezi, megelégedéssel nyugtázta, tehetséges fiatalok jöttek el a castingra.

Hosszú órákon át tartott a munka, amelynek végén a rendező a kiválasztottakkal már az első próba idejét is megbeszélte. Egyesekkel madarat lehetett volna fogatni, hiszen szerepet kaptak, mások azonban lógó orral távoztak az Adyból, mert ezúttal nem kerültek be a csapatba.

A válogatás végére egy igazi ’56-os pesti srác is megérkezett. Dózsa László színész-rendező árgus szemekkel figyelte a produkciókat, majd néhány szereplővel hosszan elbeszélgetett. Nem titkolt szándéka volt, hogy megtudja, vajon a fiatalok tisztában vannak-e azzal, milyen események játszódtak le 1956 októberében. Mint mondta, megnyugodott, a gyerekek ismerik az 56-os forradalmat.

A hosszú nap végén a szerző kicsit fáradtan, de boldogan nyilatkozott az Újpesti Naplónak. Dicsérte a fiatalokat, és nem felejtette elmondani, mennyire számít barátja és kollégája Dózsa László segítségére. Biztos benne, a sok munka meghozza gyümölcsét, és október 23-án izgalmas, szórakoztató előadásban lesz része a közönségnek.

(gergely)