A rendőrnapon is bemutatkozott Újpest

  •  
  •  
  •  

Újpest is képviseltette magát április 25-én a rendőr- és tűzoltónapon a Városligetben. Az Állatvédelmi Járőrszolgálat az újpesti rendőrök meghívására látogatott ki a ligetbe, az Észak-pesti Kutyás Szolgálat pedig Budapest Önkéntes Mentőszervezetéhez csatlakozott.

Az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület az újpesti rendőrökkel közösen tartott interaktív bemutatót. A polgárőrök egy, az ittas állapotot szimuláló speciális szemüveget vittek magukkal, amit az érdeklődők felpróbálhattak és úgy mehettek végig a gyalogosoknak felállított mobil KRESZ-pályán.
Ezen felül igen nagy sikere volt még a rendőrfelszerelésnek is. Sokan vártak arra, hogy magukra ölthessék a testpáncélt, illetve a pajzsot, sisakot.

Az újpesti rendőrök meghívására csatlakozott a kitelepülőkhöz az Állatvédelmi Járőrszolgálat, mint Újpest egyik sajátossága. Ugyancsak rengetegen voltak kíváncsiak a járműveikre, felszerelésekre, de voltak, akik „csak” a szolgálat működéséről érdeklődtek, lévén nevük, jó hírük „szülővárosuk” határain is túljutott.
„A mai napon ünnepélyes eskütétellel csatlakoztunk Budapest Önkéntes Mentőszervezetéhez! Egyedülálló, speciális mentőszervezetként képviseltük Újpestet, más speciális csapatokkal együtt a Fővárosból” – ezt már az Észak-pesti Kutyás Szolgálat tette közzé saját közösségi oldalán.

„Köszönjük a megtisztelő lehetőséget a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, Czeba János tűzoltó alezredesnek, az Észak-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének, Kovács Zoltán tűzoltó alezredesnek, az Észak-Pesti Önkéntes Mentőcsoportnak, illetve az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőrségnek! Az eskühöz híven fogjuk végezni önkéntes munkánkat!” – írják.

E napon a résztvevők segítségével bárki megismerhette Újpest állatbarát és közbiztonságnövelő szemléletét, erősítve és bizonyítva a szlogent: Újpest, ahol szeretünk élni!

M. Orbán András