A Rex Állatszigeten: világnapi programok

  •  
  •  
  •  

Október 4-én, szombaton, az állatok világnapján a Rex Állatsziget egész napos programokkal vár mindenkit. Már délelőtt 10 órától két színpadon és a füves bemutatótéren is folyamatos programokkal kedveznek- ingyenes belépéssel – kicsiknek és nagyoknak.

Megismerkedhetünk az újpesti Állatmentő Ligával, híres írókkal beszélgethetünk az állatokról, rendőrkutyák és kiképzőik tartanak egyórás bemutatót, bepillanthatunk a delfináriumok színfalai mögé, fellép a Harsányi Gábor Színjátszó Stúdió. A programokat felsorolni is nehéz, hiszen egészen 17 óráig fellépések, bemutatók, beszélgetések követik egymást. A pergő és változatos programot nagyon sokan követték és követik, s az érdeklődésnek az olykor szemerkélő, máskor erősebben eső csapadék sem tudta elrontani.
 A nap eseménye volt az Újpesti Állatmentő Liga és a világ egyik legerősebb embere, a többszörös Guiness-rekord győztes Nick Árpád egymásra találása. Nick Árpád kutyájával, Maggie-vel érkezett és mindjárt barátságot is kötött az állatmentőkkel. Olyannyira, hogy egy produkciót is bevállalt, hiszen –miként elmondta – ahol gyerek és kutya van, ott ő is jelen van. Ezért az Állatmentő Liga speciális mikrobuszába annyi gyermek szállt be amennyi csak belefért, és Nick Árpád a fogával elhúzta az autót a látogatók tapsa által kísérve. Miként kiderült,18 lurkó szállt be az Újpest címerével is felmatricázott mikrobuszba és plusz súlyt jelentett Pataki Gábor elnök is, aki a volánnál ült a produkció ideje alatt. 
 
Az Állatsziget nagyszínpadán dr. Király Péter alapító mondott köszönetet mindazoknak, akik az elmúlt időszakban, vagy régebben lettek támogatói az Állatszigetnek. Színpadra kérte Nagy Istvánt, Újpest alpolgármesterét,aki, lévén 22 éve alpolgármester, a kezdetektől ismeri a területet, és végig partner volt a fejlesztésekben.
Nagy István dr. Király Péter kérdésére elmondta, a Rex Állatsziget és az alapítvány nagyon fontos feladatkört lát el, hiszen nem csupán az egészségvédelem a feladata, hanem a felelős állattartásra oktatja komoly és játékos formában egyaránt a gyermekeket és a családokat.
 S, ha már, valaki kisgyermek korában szereti és védi az állatokat és tartásuk iránt felelősséget vállal, felnőtt korában sem tesz másként.
 Az alpolgármester kiemelte, sokszor lehet látni a televízió műsorában állatmenhelyeket, nos, az újpesti állatotthon parkosított területen fekszik, hasznos kezdeményezés volt a létrejötte és az együttműködést továbbra is folytatja az önkormányzat. Nagy István elmondta, az itt élők jól ismerik a szlogent, mely szerint Újpest a legjobbak városa, ezt az állatok óvására is alkalmazni lehet. Ennek nyomán segíti tovább az önkormányzat a Rex alapítványt és az Állatsziget tervezett kibővülését.