A Sanofi nemes gesztusa

  •  
  •  
  •  


Köszönhetően a jó kapcsolatoknak, az együttműködésnek, mely Újpest Önkormányzata és a Sanofi között kialakult, a gyógyszergyár az átszervezés következtében feleslegessé vált eszközeit felajánlotta az újpesti intézményeknek. Négyen jutottak ez által fontos kémiai eszközökhöz, az átadásra július 11-én, szerdán került sor, a cég központjában.

Noha Christophe Gourlet, a Sanofi magyarországi vezérigazgatója elfoglaltságai miatt nem lehetett személyesen jelen az eseményen, a látogatóközpontban kivetítőn küldte el üdvözletét. Juhász Hedvig, a vállalti kapcsolatok igazgatója köszöntötte a megjelenteket, s hangsúlyozta, már hosszú ideje kiváló a kapcsolat az önkormányzat és a gyár között, úgyhogy, amikor bebizonyosodott, hogy az átszervezések által feleslegessé válnak eszközök, azonnal arra gondoltak, hogy felajánlják azokat az újpestieknek. Most érkezett el az ünnepi pillanat.

Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester az önkormányzat nevében megköszönte a hasznos és értékes ajándékokat, és átvette a csomagokat. Így jutott e nélkülözhetetlen eszközökhöz a Babits Mihály Gimnázium, a Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos Gimnázium, a Károlyi István 12 évfolyamos Gimnázium és a Károlyi Kórház Patológiai Osztálya.

A Sanofinak köszönhetően gyarapodtak tehát Újpest intézményei, s mint a jelen lévő igazgatók elmondták, nagy hasznát veszik majd az eszközöknek.

Kép és szöveg: Ádám T.