A Schwechat ellen javíthatnak a lányok

  •  
  •  
  •  

Szeptember 30-án, pénteken a Schwechat elleni rangadóval folytatódik a női Közép-európai Liga alapszakasza, amelyben tíz csapat szerepel öt országból, köztük ott van két magyar is.

1993-ban vette kezdetét a klubcsapatok nemzetközi versenye, az Interliga. amelynek elődje a Duna Kupa volt. 1995 és 1997 között az Eger háromszor is aranyérmet nyert, 2000-ben pedig a Nyíregyháza lett a végső győztes. Négy év szünet után 2005-ben éledt újjá a versengés Közép-európai Liga néven. Az Interligában az egrieken és a nyíregyháziakon kívül magyar csapatként részt vett még a BSE, a Közép-európai Ligában pedig a Gödöllő. A Vasas és az Újpest idén abszolút újoncként csatlakozik a sorozathoz, amelyet 2011 tavaszán a Bajnokok Ligája-résztvevő cseh bajnok VK Modranska Prostejov nyert meg. Címvédés biztosan nem lesz, Csehország legjobbjai ugyanis ezúttal nem indulnak.

Az Újpest röplabda szakosztálya korábban rendkívül sikeres volt, bajnoki címek és Magyar Kupa-aranyérmek egész sorát nyerte. Számos válogatott játékost nevelt, illetve igazolt. A megszűnést 3 éve újjáalakulás követte, és az eredmények fokozatosan egyre jobbak, idén tavasszal a lányok már bronzérmet ünnepelhettek a bajnokságban. A vezetés koncepciójában a harminc-, esetenként negyven év feletti tapasztalt játékosok foglalkoztatása éppúgy szerepel, mint a tehetséges fiatalok képzése, hiszen az UTE a juniorcsapatával részt vesz a magyar bajnokság alapszakaszában is.

A Közép-európai Ligában újonc együttes keretében volt mozgás bőven a nyáron, hiszen Nagyné Mátrai Veronika visszatért, rajta kívül jött Czakó Mária, Grózer Anna és Mester Orsolya is. Távozott viszont Várhegyi Anikó, Papizsanszka Natalija és Dambendzet Nathalie.

(g)