•  
  •  
  •  

Immár harmadik évadába lépve, a VirágVáros-program keretében 2010. május 15-én délelőtt ismét több, mint 10 000 muskátli jutott el az újpestiekhez. A virágosztásból a program kezdeményezője, dr. Trippon Norbert alpolgármester is kivette a részét. Összesen 12 000 tő muskátlit vihettek haza a helyi lakosok.

Még az égiek is oltalmukba vették a Káposztásmegyeri Nap programjait megnyitó esemény mindkét helyszínét. Mind a városháza melletti Károlyi-szoborparkban, mind a káposztásmegyeri Tulipánkertnél több száz méteres sorban álltak türelmesen az újpesti lakosok, hogy a hagyományos és – mi tagadás – mára megszokott és megkedvelt eseményen résztvehessenek. Családonként három tő virág jutott az igazoltan Újpesten élőknek – míg tartott a készlet.
A program sikerét jelzi, hogy az összes muskátli elfogyott!
 
Kitzinger Krisztina az elsők között vehette át az ajándék muskátlikat a Tulipán kertnél.
– Nagyon örülök ennek az akciónak, jól esik az önkormányzat figyelmessége, hiszen jó páran nem engedhetnénk meg magunknak, hogy megvásároljuk a virágokat. Vártuk nagyon az idei virágosztást, a híre hamar elterjedt a káposztásmegyeri közösségekben, például a nagycsaládosok között, de olvastuk az interneten, láttuk az Újpesti Naplóban és a televízióban is. Természetesen szóltunk is egymásnak szomszédok, ismerősök. Ahogy tapasztaltam, türelemmel várta ki mindenki a sorát, beszélgettünk, ismerkedtünk egymással. A virágokat az erkélyünkre teszem, egy ideig a lakásunkat, télen pedig a lépcsőházat fogja díszíteni.
 
Pesti Mónika a tavalyi muskátliosztáson is részt vett.
– Nagyon szeretem a virágokat, éppen ezért örültem az idei virágosztásnak is. Jó ötletnek tartom, hogy az önkormányzat nemcsak arra figyel oda, hogy a kerület szépüljön, hanem az itt élők otthonára is. Nagyon kellemes végignézni a lakótelepi lakások erkélyein így tavasszal, amikor „virágba borulnak”, ettől sokkal barátságosabbá, otthonosabbá válnak az utcák, a szűkebb lakókörnyezetünk is. Nemcsak a muskátliosztásra jöttünk ki természetesen, a gyerekünk részt vesz a futófesztiválon, és ha jó idő lesz, kinézünk a délutáni programokra is. Remélem, a virágosztás folytatódni fog Újpesten.
 
Domokos Szabina kisfiával érkezett a Tulipán kerti virágosztásra.
– Úgy látom, sokan szeretik ezt az akciót, hiszen a sor végét is alig látni, annyian eljöttek. Szerencsére még kellemes az idő, tudtunk várakozás közben beszélgetni az ismerősökkel. Tudom, hogy a virágosztás a kerület VirágVáros programjának része, és mindkettőt jó ötletnek tartom, mert fontos, hogy milyen a környezet, ahol élünk. Gyönyörű lett Újpest címere, szépek a virágdíszítések a metrónál, barátságosak az utcák, és nagyon kellemes látványt nyújt a Tulipán kert és környezete is. Jó érzés, hogy a kerület megszépítéséhez mi, lakók is hozzá tudunk járulni.