A sportújságírók után a szurkolók elismerését is bezsebelte Berki Krisztián

  •  
  •  
  •  

A világ- és Európa-bajnok tornász az elmúlt év végén első lett a férfiak mezőnyében a Sportcsillagok gálaestjén, az Év sportolója-gálán pedig az egymillió leadott szavazat alapján ő lett a legnépszerűbb sportoló. Az élete első olimpiájára készülő kiválóságot meghatotta a szurkolók szeretete.

– Jó, hogy az emberek elismerik mindazt, amit elértem – mondta boldogan Berki, aki tavaly lólengésben világ- és Euró­pa-bajnokságot nyert, s az olimpiára is kijutott. – Idén azon leszek, hogy ne okozzak csalódást. Az olimpia az év legfontosabb viadala, esélyesként indulok Londonba, bízom benne, hogy ez nem lesz teher számomra. A játékok előtt is jó formában kell teljesítenem.

Az Újpest tornásza könnyen mesterhármast érhet el. Február 17-én a Nemzeti Sportszövetségben is jutalmazzák az elmúlt év legjobbjait, itt az egyes szervezetek, egyesületek, végül egy ad hoc-bizottság szavazatai alapján kerül ki a végső győztes. Információnk szerint Berkinek minden esélye megvan, hogy ezen a szavazáson is ő legyen a legjobb férfi sportoló.

(forrás: blikk.hu)