A szemlélet változatlan

  •  
  •  
  •  

A tudatos életmód jegyében, az Egészséges lélekkel című pályázatban vállaltakat folytatva rendeztek egészségnapot a Benkő István Református Iskola és Gimnáziumban.

A rendkívül változatos és érdekes délutáni programot az alsóbb évfolyamok, az 1–6. osztályok számára rendezték meg. A november 3-i egészségnapon több mint kétszáz diák vett részt – tudtuk meg Pavletitsné Egressy Mária igazgatónőtől.

– Az egészségnevelő, -megőrző programmal a két évvel ezelőtti Egészséges lélekkel címet viselő TÁMOP-pályázatban foglaltaknak tesznek eleget, vagyis folytatják az egészségnevelést. Az idei nap pedig azért is kiemelkedő, mert egy-egy állomáson szülő is segédkezett a lebonyolításban – emelte ki az iskola igazgatója.

A hat állomás közül a kutyás „bemutató” bizonyult a legnépszerűbbnek, ahol a helyes és felelős állattartásról hallhattak a diákok, és két-két kutyával találkozhattak. A fogászati- szájápolási ismeretekről szóló és a vitaminokkal kapcsolatos előadáson jól látszott, a gyerekek meglepően tájékozottak. Az egészséges táplálkozásról az iskola védőnője tartott rövid összefoglalót, a tornateremben pedig, a testmozgást népszerűsítendő, csapatjáték várta a kisebbeket.

A rendőrök elsősegély-ismeretek helyett ezúttal a kerékpáros közlekedés szabályaira, sajátosságaira hívták fel a diákok figyelmét. Az udvaron biciklis KRESZ-pálya várta a diákokat, ahol nem csupán a közlekedési jelzésekre, hanem a gyalogosok biztonságára is ügyelniük kellett.

Az igazgatónő végül kiemelte, a tudatos életmód kialakításában és megőrzésében rendkívül nagy szerepe van a családnak, itt csupán megismertetik a lehetőségeket.