A szerdai ellenfél: Sint-Truidense VV

  •  
  •  
  •  

Szerdán 19:00 órakor kezdődik csapatunk első idei edzőmeccse. Ellenfelünk a belga másodosztályban szereplő Sint-Truidense VV lesz.

Szerdán idegenben, de mégsem teljesen ismeretlen körülmények között kell játszanunk, hiszen a csapat tavaly Sint-Truidenben edzőtáborozott és a találkozó után július 17-éig idén is a Stayen névre hallgató stadion fejépületében található szállodában laknak majd a játékosok.

Az STVV-t 1924-ben, az FC Union és az FC Goldstar egyesülése után alapították, ekkor választották ki a klub jelképévé váló kék-sárga színeket is.Legsikeresebb időszakát a klub a legendás belga edző, Raymond Goethals vezetése alatt élte, vele 1966-ban a bajnokság második helyén végzett a csapat. Kupadöntőt kétszer játszottak a „Kanárik”, azonban 1971-ben és 2003-ban is elveszítették azt, a rövidéletű Belga Ligakupát viszont 2000-ben elhódították egyszer.

A kék-sárgák 2012-ben kiestek a belga élvonalból, a visszajutás pedig nem sikerült az együttesnek, hiszen 34 mérkőzésen 57 pontot gyűjtve a negyedik helyen végeztek, a belga másodosztályból pedig mindössze az első helyezett kerül a legfelső ligába. A vártnál gyengébb szereplés edzőváltást hozott a flamand városban – Guido Brepoels-t a mindössze 32 éves, ám már kilenc éve edzőként dolgozó Yannick Ferrera követte.

A csapat legeredményesebb játékosa az előző szezonban a korábban a belga U21-es válogatottban is megforduló 25 éves Joeri Dequevy volt, aki 31 meccsen tíz gólt szerzett. Rajta kívül már ott lehet a pályán ellenfelünknél a napokban igazolt Lauri Dalla Valle, aki korábban öt éven keresztül a Liverpool, illetve a Fulham labdarúgója is volt, igaz a még mindig csak 21 éves finn utánpótlás-válogatott bajnoki mérkőzést egyik csapatban sem játszott.

A jegyek a találkozóra 8 euróba kerülnek, 16 év alattiak számára ingyenes lesz a belépés. Érdekesség, hogy a Sint-Truiden két évvel ezelőtt engedélyt kapott arra, hogy műfüves stadionba játsszák a meccseiket, így Vermes Krisztiánéknak erre is fel kell készülniük a meccs előtt.

A két együttes tavaly július 14-én találkozott egymással, akkor 1-1-es döntetlenre végeztek a felek.

Forrás: ujpestfc.hu