•  
  •  
  •  

A Monicomp Liga 26. fordulójában küzdelmes, harcos mérkőzésen 1-0-s félidei vezetés után 2-1-es győzelmet aratott az Újpest FC a Pápa ellen.

A pápaiak vezetőedzője, Véber György elmondta, az első félidőben tizenegy pápai kisfiút látott a pályán, a második félidőben viszont már bátrabban és kezdeményezőbben játszott csapata, és ekkor már teljesen egyenrangú partnere volt csapatunknak a Pápa. A sajtótájékoztató végén egykori játékosunk sportszerűen gratulált a csapatunknak a győzelemhez.
 
Mészöly Géza azt emelte ki, hogy a szív diadala volt az újabb győzelem, hiszen kiélezett helyzetben, döntetlen állásnál meg tudta rázni magát a csapat.
 
Véber György:
– Az első félidőben tizenegy gyámoltalan pápai kisfiút láttam a Szusza Ferenc Stadionban kislányos megszeppentséggel, a második félidőben viszont már mi domináltunk, és úgy érzem, bizonyos periódusokban rá tudtuk kényszeríteni akaratunkat az Újpestre. Hatalmas energiákat mozgósítottunk az egyenlítésért, majd miután egyenlítettünk, egy előrelőtt labdából, egy ki nem dolgozott helyzetből megnyerte a meccset az Újpest. Folyamatos érzelmi hullámvasutazásban veszek részt Pápán, úgy érzem, egy bizonyos szinten túl nem tudunk előrelépni, és nem tudom ennek a miértjét. Az Újpestnek mindenesetre gratulálok a győzelemhez!
 
Mészöly Géza:
– Az első félidőben, úgy gondolom, jól játszottunk, mi irányítottuk a mérkőzést, a második félidőben viszont kihagytunk két hatalmas helyzetet, amitől támadóink játéka kicsit görcsössé is vált. A második félidőben már egy jobb Pápa futott ki a pályára, és néha bizony magunkra húztuk ellenfelünket, átadtuk a játék irányítását, ami majdnem megbosszulta magát. A mai győzelem a szív diadala volt, átérezték a játékosok a meccs fontosságát, és nagyon akarták a győzelmet. Háromszor nyertünk sorozatban, ami valljuk be, elég régen fordult elő Újpesten, remélhetőleg tovább folytatódik ez a sorozat.
 
Újságírói kérdésre Lázár Bence cserejéről Mészöly Géza elmondta:
– Bencének már az első félidőben is gyomorpanaszai voltak, a szünetben pedig jelezte, hogy nem érzi jól magát, így nem tudja folytatni a mérkőzést, ezért kénytelen voltam lehozni a szünetben.

Újpest FC–Pápa 2-1 (1-0)
Monicomp Liga, 2010/2011, 26. forduló, 2803. bajnoki mérkőzés
2011. április 30., vasárnap, 17:30 óra – Szusza Ferenc Stadion, 3024 néző
Jv.: Oláh Gábor (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
 
Újpest FC: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Takács, Pollák – Mitrovics, Tajthy – Lázár (Balajti, 46.), Balogh B. (Simek, 81.), Böőr (Rajczi, 65.) – Ahjupera 
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Heffler, 46.), Dlusztus, Supics (Farkas A., 71.), Németh M. – Quintero, Takács P., Gyömbér, Zulevs (Szabó Zs., 65.) – Marics, Bárányos
 
Gólszerző: Lázár (25.), Quintero (75.), Ahjupera (78.)
Sárga lap: Gyömbér (40.), Zulevs (56.), Dvorschák (64.), Quintero (75., 90.) Rajczi (85.)
Kiállítva: Quintero (90.)
Szögletarány: 3:6 (3:4)

(www.ujpestfc.hu)