A Szűcs Suli Zöld Bajnokai

  •  
  •  
  •  

Egy Ökoiskola számára minden évben kihívást jelent, hogy hogyan tudja tanulóit a környezettudatosságot fejlesztő programjaiba bevonni. Hogyan tudja olyan, valamennyiünk életében megszokott, mindennapos tevékenységek középpontjába állítani őket, amelyek képesek szemléletük formálására.

Az éghajlatváltozás és a véges energiakészletek napjaink fontos, megoldásra váró problémái. Hogyan lehetne a globális felmelegedés folyamatát lelassítani? Vajon mit tehetnek tanulóink és mit tehetünk mi felnőttek annak érdekében, hogy az energiafogyasztással kapcsolatos mindennapi szokásaink tudatosabbá váljanak? Hogyan érhetjük el, hogy csökkenjen iskolánk széndioxid- kibocsátása?

Az E.ON  7 országot érintő programja 2010-ben indult útjára. A Global Action Plan környezetvédelmi szervezettel együttműködve ebben a tanévben is elindították Zöld Bajnokok elnevezésű programjukat. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően intézményünk is tagja lett annak a 12 iskolát érintő országos versenynek, amelynek során tanulóink megpróbálnak megoldást keresni az előbb feltett kérdésekre. 18 diákunk már 1 hónapja dolgozik egy hatékony – diákokat, tanárokat és szülőket egyaránt érintő- kampány előkészítésében. Munkájukat nemcsak eszközökkel, hanem önkéntes munkatársaikkal és anyagi segítséggel is támogatja az E.ON.
Kampányukhoz kitartó munkát kívánunk!

A Szűcs Sándor Ökoiskola pedagógusai