A “Szülők Polca” vendége volt Nagy Natália, Káposztásmegyeren

  •  
  •  
  •  

Talán kevesen tudják, hogy Nagy Natália, a L’art Pour L’art Társulat egykori tagja, a Csinibaba és más sikeres magyar filmek szereplője, népszerű mesekönyvek írója is egyben. Kedves és vidám humorú történetei mosolyt csalnak minden felnőtt, és gyermek olvasójának arcára.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

A Cri Du Chat Baráti Társaság, és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, káposztásmegyeri Babits Mihály Könyvtárának együttműködésében 2010-ben beindított “Szülők Polca” szolgáltatással elsősorban a gyermeket nevelő családoknak szerettünk volna segítséget, változatos programokat nyújtani. Volt már a könyvtárban kézműves foglalkozás, hirdettünk olvasói alkotópályázatot díjazással, és szerveztünk közös szabadidős programokat is. Mindenekelőtt a több segítséget igénylő, sajátos nevelési igényű gyermekek családjaira gondoltunk kezdeményezésünkkel, de szeretettel várunk mindenkit, aki kis közösségünkhöz szeretne csatlakozni.

A káposztásmegyeri Szülők Polcához kapcsolódó programsorozat részét képezte a Nagy Natália részvételével, január 19-ére megszervezett író-olvasó találkozó is. Külön öröm volt, hogy olyan meseírót köszönthettünk körünkben, akinek kedves könyve, A Nap születésnapja, már nem volt ismeretlen a gyerekek számára. A Szülők Polcán és a Könyvtár gyermekkönyvei között megtalálható példányok, a másik Nagy Natália könyvhöz, A lufimeséhez hasonlóan állandóan forognak. Ugyanakkor a Fővárosi Önkormányzat támogatása lehetővé tette azt is, hogy kis karácsonyi ünnepségünk keretében ezzel a szép és színvonalas könyvvel lepjük meg a családokat. Így a gyerekek számára már ismerősen köszöntek vissza az idézett sorok, és izgatottan hallgatták, hogy a szerző mit mesél nekik a könyv születéséről. Saját kötetüket a hónuk alatt szorongatva várták, hogy Nati , a Nap születésnapján, dedikálja számukra kedvenc olvasmányukat.

Nagy Natália könyvei mellett elhozta CD-it is, melyeken édesapja, a népszerű humorista, Nagy Bandó András gyermekverseit adja elő. Természetesen a versekből is ízelítőt kaphattunk, így tisztelegve a Magyar Kultúra Napja előtt.

Sokáig nem is sejtettük, hogy két író is van körünkben, hiszen Nati elhozta kislányát is, aki pillanatok alatt hihetetlen népszerűségre tett szert és örömmel dedikálta számunkra az általa tollba mondott és a népszerű író, Nemere István által papírra vetett kis könyvecskét. Ezt az extra meglepetést külön is köszönjük!

Szeretettel várunk további programjainkra is minden érdeklődőt, melyekről részletes információt a káposztásmegyeri Babits Mihály Könyvtárban (IV. Lóverseny tér 5/a) kaphatnak!

Februárban, a Babits Könyvtár vezetésének köszönhetően, a Központi Szabó Ervin Könyvtár csodálatos épületének bejárását tervezzük, ahol olyan helyekre is bepillanthatunk majd, ami az olvasóközönség elől egyébként zárva van.

 

(Bencsikné Mayer Mónika)