A Tarzan™ Park sátra a Múltidéző Piactéren

  •  
  •  
  •  

A SzeptEmber Feszt programjával összefonódva kétnapos családi hétvégét rendezett a Népligetben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. Újpestet legújabb látványossága, az országban is egyedülálló családi játszótere, a Tarzan™ Park képviselte a múltbeli hangulatot idéző vásáron. A Tarzan-sátornál félóránként belépőjegyet sorsoltak azok között, akik sikeresen teljesítették az ügyességi játékokat.

Újabb rendezvényen, a SzeptEmber Feszttel közösen megrendezett Múltidéző Piactér elnevezésű, ingyenes családi hétvégén vendégeskedett szeptember 7–8-a között Újpest különleges látványossága, a Tarzan™ Park.
– Nem ez az első, hogy a Tarzan™ Park kitelepül egy rendezvényre, ezúttal ide, a Népligetbe. Nagyon sokan érkeztek hozzánk ezen a hétvégén. Így nemcsak az újpestieknek, de a többi fővárosinak és a vidékieknek is meg tudtuk mutatni újra, hogy milyen jó ez a park. Velünk volt a Magic Box is, akikkel együttműködve három feladatot tölthettek ki a játékos kedvű látogatók, természetesen nyereményekért cserébe – tudtuk meg a sátornál Kovács Bencétől, az Újpesti Kulturális Központ munkatársától, a Megyeri Klub vezetőjétől.

A két nap alatt számos érdeklődő kereste fel a Tarzan-sátort, ahol az újpesti játéküzlet animátorainak segítségével különböző ügyességi játékokban próbálhatták ki magukat.

– Kreatív, gondolkodtató, logikai játékokat forgalmazó cég vagyunk. Ezen a rendezvényen lehetőséget kaptunk arra, hogy a Tarzan™ Parkkal karöltve bemutathassuk játékainkat animátorként. Kitettünk jó pár asztalt, mindent kipróbálhattak az érdeklődők. Volt, aki csak bele-belekapott az egyes játékokba, de olyan is akadt, aki egy órán keresztül itt ült nálunk, amíg megfejtette a feladatot – mesélt Tóth Brigitta animátor a két nap tapasztalatairól.

A sikeres megfejtők között félóránként belépőjegyeket sorsoltak ki a családi játszóparkba, amelyet boldogan vettek át az apróságok.
– Még soha nem jártunk a Tarzan™ Parkban, de egy rendezvényen már találkoztunk a nevével. Ezért is örülünk a nyereménybelépőnek. Amíg jó idő van, minél előbb szeretnénk kimenni – árulta el Sipos István, az egyik nyertes kisgyerek édesapja.

A nyeremények kisorsolásánál a szervezők segítségére volt az UTE két fiatal focistája, Bauer Péter és Lakatos Csaba, akik rögtönzött bemutatót is tartottak a jelenlévőknek.
– Azért jöttünk ki, hogy népszerűsítsük a Tarzan™ Parkot és a csapatot is, hogy minél többen beleszeressenek a fociba, és hozzánk jöjjenek játszani. A tíz éven aluliak gyakran megszólítanak minket, érdeklődnek, hogy mire van szükségük, mit kell tenniük, hogy profi focisták lehessenek – mondta Bauer Péter. – Az Újpesti Városnapokon is voltunk kint hasonló céllal, ott is fociztunk – tudtuk meg Lakatos Csabától, aki azt is elárulta, hogy fiatal koruk ellenére mindketten immár tíz éve futballoznak.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2013. szeptember 6–8-a között immár harmadik alkalommal rendezte meg Múltidéző Piactér elnevezésű, vásári hangulatú rendezvényét a Népligetben. A kézművesség, a kereskedelem, a gasztronómia, a kultúra és a vásári komédia világába tett történelmi kirándulás ez évben összefonódott a SzeptEmber Feszt programjával. A hagyományőrző eseményen egész nap tartalmas és színes, vásári forgatagot idéző programok – többek között zászlóforgatás, tűzzsonglőrök, állatsimogató, táncház – várták az érdeklődőket.

G.R.