A télbúcsúztatás jegyében

  •  
  •  
  •  

Farsangi vigasságok címmel nyílt kiállítás a Karinthy Frigyes Művelődési Ház emeletén. A február 26-i tárlatmegnyitó egyben az azonos nevet viselő újpesti rajzpályázat eredményhirdetése is volt.

Tizenkét intézményből összesen háromszáznegyven pályamű érkezett be.
– Nyolc kategóriában díjaztuk a rajzokat. Az 1-6. évfolyamokat külön, a 7-8. évfolyamokat összevontan, a különleges egyedi technikát pedig különdíjjal jutalmaztuk. A zsűrinek nehéz dolga volt, sok kiváló alkotás született – mondta lapunknak Dr. Kriskáné Gánóczy Anita, a Karinthy Frigyes Művelődési Ház környezetvédelmi munkatársa.

Kiemelte, ilyen különleges technika volt a fonál vagy textil használata, a gyerekek sokféleképpen feldolgozták a témát. Sok alkotáson jelmezes alakok láthatók, más rajzokon pedig a farsangi mulatság, vidám hangulat jelenik meg – tette hozzá.
Keretes:

A díjazottak közül sokan a művelődési házzal azonos épületben működő, Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói. Szép számmal akadt még helyezett a Megyeri úti és a Bene Ferenc Általános Iskolákból, a Károlyiból és a Csokonaiból, valamint a Benkő István Református Általános Iskola és Gimnáziumból is. (A teljes névsort az ujpest.hu oldalon olvashatják.) A kiállítás április 16-ig látható, utána környezetvédelmi témával készülnek a Karinthyban.

Kép és szöveg: MOA