“A teljesítményünk elmaradt a várttól támadásban és védekezésben is”

  •  
  •  
  •  

Nem sikerült győzelemmel kezdenie csapatunknak a 2011/2012-es szezont: miután Maric 80. percben szerzett góljával vereséget szenvedett a Pápa ellen a Szusza Ferenc Stadionban.

A lefújás utáni sajtótájékoztatón az Újpest FC szakvezetője elmondta: a csapat teljesítménye elmaradt attól, amire az utolsó két edzőmeccsen látottak alapján számítani lehetett.

Mészöly Géza:
– A teljesítményünk elmaradt a várttól, egyénileg és csapatként, illetve támadásban és védekezésben sem azt nyújtottunk kilencven percen keresztül, amit vártam. A védekezés elcsúszásait a második félidőre rendeztük, azonban támadásban nem domináltunk. Volt ugyan két nagy lehetőségünk, amelyek gólt éremeltek volna, és a második félidőben fizikailag is a Pápa fölé nőttünk, de 0-1-nél nem volt meg az a plusz, amivel gólt vagy gólokat szerezhettünk volna. A jövőben sokkal többet kell futni, harcolni, és azt várom a csapattól játékban, amit az utolsó két felkészülési mérkőzésen jól megvalósított.

Vezetőedzőnk újságírói kérdésre válaszolva elmondta:
– Az első félidőben hátrébb védekezett a csapat, ez nem kérés volt, de a második félidőben feljebb toltuk a labdaszerzést. A 75. percben úgy éreztem, megnyerhetjük a meccset.

Mészöly Géza a sajtótájékoztató után értesült Bicskei Bertalan halálhíréről, és elmondta: ezúton is részvétét fejezi ki családjának egykori edzője halála miatt.

Véber György:
– Kicsit többet kaptam a csapattól, mint amennyit vártam, a felkészülés alatt közel sem nyújtottunk ilyen teljesítményt. Igaz, nagyon erős csapatokat választottunk ellenfeleknek a fejlődés érdekében. A győzelemnek borzasztóan örülök, hiszen nem akárhol sikerült pontot szereznünk. Egy-két játékos az elmúlt hetekben nem igazán értette a feladatát, de most jól teljesített. Van még miben javulnunk, de nyitásnak nem volt rossz ez a győzelem. Úgy gondolom, hogy a hatvanadik percig el kellett volna döntetünk a meccset, de miután Quintero lehetősége kimaradt, azt mondtam kollégámnak, hogy 1-0-ra ki fogunk kapni, mivel ilyen helyzeteket nem lehet büntetlenül kihagyni. Az előző szezonban az ilyen mérkőzéseken vereséget szenvedtünk, remélem, ez idén megváltozik. Ez a meccs mindenesetre jó előjel.

(forrás: ujpestfc.hu)