A testület rekordere

  •  
  •  
  •  

A választás eredményeként három régi-új alpolgármester segíti a polgármester munkáját. A képviselő-testület a korábbi ciklus alpolgármestereit, Nagy Istvánt, dr. Molnár Szabolcsot és Rádi Attilát választotta alpolgármesterré. Sorozatunkban a folytatásról kérdezzük mindhármukat.

Nagy István a képviselő-testület rekordere. A rendszerváltást követően, 1990-ben lett először önkormányzati képviselő, és 1992 óta – kis megszakítással – alpolgármesterként irányítója a népjóléti területnek.


– Miként fogadta az újraválasztást?
– Választókerületemben és a képviselő- testületben is a bizalom jeleként értékelem, és köszönöm a rám leadott szavazatokat. A népjóléti terület ritkán van előtérben, ezért azt gondolom, hogy a több évtizede tartó önkormányzati munka elismerése az újraválasztásom és polgármester úr jelölése az alpolgármesterségre.

– Ezúttal öt évre tervezhet ön is. Mit szeretne elérni?
– Bizakodó vagyok, hiszen a testületben újra többségbe kerültek azok, akik az enyémmel azonos értékrendet képviselnek. Az egészségügy területén európai színvonalú szakrendelés működtetésére van szükség, ahol a megelőzés is kiemelt szerepet kap. Előrelépést jelentene, ha korszerű járóbeteg-ellátással tudnánk kiváltani a költségesebb és benn fekvéssel járó kórházi kezelést. Terveinkben szerepel, hogy az SZTK épületében egynapos sebészetet hozzunk létre. Hiszen az orvostudomány fejlődésének eredményeként ma már például egy sérvműtét másnapjától otthonában lábadozhat a beteg. A szakrendelő felújítását folytatni szeretnénk. Hátravan még az épület orvosi rendelőinek rendbetétele, az ezekben használt eszközök, műszerek pótlása, cseréje. Szeretnénk megoldani az orvoshiányt a szakrendeléseken, ahol ez hosszú várólisták okozója, és elkerülni ezt a háziorvosi praxisokban. A szociális területen a hatékonyság növelése a cél. A segélyezésnél jobb lehetőségnek tartom a közhasznú foglalkoztatást. A közösségi munkavégzés értékteremtő, és hasznos a résztvevőnek is, mert a segély összegénél magasabb munkajövedelmet eredményez. Újpesten a Fecskeház-program egyértelműen sikeres volt. Szeretném, ha további lehetőségeket tudnánk nyújtani a fi atal pároknak a közös életkezdéshez, a családalapításhoz, akár bérlakások, akár újabb Fecskeház építésével.

B. K.