A The Shadows árnyékai

  •  
  •  
  •  

Jó hír a beatrajongóknak: folytatódik a nagy sikerű koncertsorozat, amelynek során a Shadows Magic T. Band tagjai a hatvanas évek muzsikáját hozzák el minden hónap utolsó szombatján Újpestre. Legközelebb július 26-án este hét órakor csapnak a húrok közé, és idézik meg a legendás The Shadows együttest a Szent István téren, a Városháza oldalában lévő Hungaricum Pontban. Az együttes két tagjával nemrégiben az ÚKTV és az Újpesti Napló készített interjút, amelyet a közelgő koncert okán ismét közreadunk. Íme:

1962-ben, az Apache című számmal robbantak be a köztudatba, és alapoztak meg egy fél évszázados zenei karriert. A The Shadows zenéjét itthon is rajongva hallgatta a 60-as évek ifjúsága, már ha hozzájutott. A legendás zenekar muzsikáját idézi meg Újpesten a Shadows Magic T. Band a Hungaricum Pontban.

– A The Shadows sok mindenben úttörő volt a hatvanas évek elején, csakúgy, mint a Beatles. Jókor voltak jó helyen, és nagyon tudtak zenélni. Mi már nagypapa korú kamaszok vagyunk, a tényleges kamaszkorunkban revelációként hatott ránk ez a zene – meséli Rudas István, a Shadows Magic T. Band egyik gitárosa, aki eredeti, 1964-es Shadows-kották birtokosa.

– Annak idején próbáltuk hallgatni a Luxemburg Rádiót, meg a Csekét az Amerika Hangjában. Emlékszem, ’64 körül, a konyhában rádiót tekergetve hallottam először a Shadows-t. Recsegett, ropogott, de óriási élmény volt – teszi hozzá Horváth György, a zenekar alapítója, aki több mint harminc esztendeje él Újpesten. Ez az élmény a kamaszos nagypapáknál máig kitart, a rajongás soha nem múlik. A Shadows Magic T. Band tagjai különböző formációkban régóta zenélnek, de pár esztendeje összeálltak, hogy kedvenc zenekaruk dalait játsszák.

– Harmadik éve működik a zenekar. Az az érdekes az egészben, hogy nem könnyű olyan zenészeket találni, akik jól tudnak, és szeretnek is Shadows számokat játszani. Mi is sokáig kerestük az ideális felállást, ami most már megvan, így talán kijelenthető, hogy hitelesen játsszuk a Shadows muzsikáját. Persze sokat is dolgozunk azon, hogy ez így legyen – mondja Horváth György. Az újpesti beat-rajongók meggyőződhetnek erről minden hónap utolsó szombatján, a Városháza pincéjében, a Hungaricum Pontban.
– A Shadows klubban narrációval kiegészített koncerteket láthatnak az érdeklődők. Azt gondoljuk, hogy olyan hektikus világban élünk, akkora a zaj körülöttünk, hogy az embereknek szükségük van intimitásra, harmóniára, dallamra, amit ebben a klubban megkaphatnak. Nemcsak azokat várjuk, akik szeretik a Shadows-t, hanem azokat is, akik meg akarják ismerni, és meg akarják szeretni – invitálja az újpestieket Rudas István.


Beatrajongóknak

Jó hír a beatrajongóknak: folytatódik a nagy sikerű koncertsorozat, amelynek során a Shadows Magic T. Band tagjai a hatvanas évek muzsikáját hozzák el minden hónap utolsó szombatján Újpestre. Legközelebb július 26-án este hét órakor csapnak a húrok közé, és idézik meg a legendás The Shadows együttest a Szent István téren, a Városháza oldalában lévő Hungaricum Pontban.

J.M.