A turisták kényelméért

  •  
  •  
  •  


A BKV Zrt és a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. együttműködési megállapodást írt alá a Budapestre látogató turisták még igényesebb és teljesebb kiszolgálása, valamint a közösségi közlekedés népszerűsítése érdekében.
A két fővárosi társaság a jövőben több közös turistabarát projektet is indít. Így többek között a kooperáció részeként 9 frekventált metróállomáson hamarosan kihelyezésre kerülnek az ún. „You are here” típusú tájékoztató táblák, melyek részletesen mutatják a látogató pontos tartózkodási helyét, valamint a környezetében lévő turisztikai látnivalókat és szolgáltatásokat.

A BKV új szolgáltatása szintén a turistákat veszi majd célba. A közlekedési vállalat korlátozott létszámú, speciális túrák keretében lehetőséget teremt az érdeklődők számára, hogy a metró nagyközönség elől elzárt üzemi területeire is bejussanak, és szakmai vezetők segítségével részletesebb betekintést nyerjenek a földalatti közlekedés világába. A programra a jegyek árusítását a BTH saját Tourinform irodáin keresztül vállalja, sőt szervezett study tourok keretében külföldi újságíróknak is bemutatja majd a különleges budapesti túrát.
 
A kommunikáció megkönnyítése érdekében a BKV jegyellenőrök számára idegen nyelvű tájékoztató kártyákat dolgoz ki a két cég, melyeken a legfontosabb közlekedési, jegykezelési információkat tudatják a turistákkal a későbbi kellemetlenségek elkerülésére.
 
A BKV és a BTH együttműködésének kiemelt pontja továbbá a kölcsönös promóciós támogatás, melynek egyik eszköze a prospektusok kölcsönös terjesztése. A BKV legforgalmasabb jegypénztáraiban a turisták ezentúl ingyenes többnyelvű turisztikai térképekhez is hozzájuthatnak, a turisztikai tájékoztatásra szakosodott Tourinform irodákban pedig a BKV térképei, kiadványai is megtalálhatók lesznek. A BTH közreműködésével a tömegközlekedési kiadványok a jövőben ott lesznek a legnagyobb hazai és nemzetközi turisztikai kiállításokon, vásárokon is. A kooperációt a cégek az internetes felületeikre is kiterjesztették, helyet biztosítva egymás híreinek a honlapokon.