A Twist Oliver Alapítvány melegedői hétvégén is kinyitnak

  •  
  •  
  •  

A hét második felében sem enyhül a tél, újra kemény fagyok lesznek, a hajnali órákban akár -10 és -15 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

A Twist Oliver Alapítvány a rendkívüli hidegre tekintettel szombaton és vasárnap is kinyitja a melegedőit, ahol 9 és15 óra között meleg étellel várják a hozzájuk fordulókat, de nem csak fedél nélkül élőket.

Az Alapítvány elérhetősége:  Fóti út 4.
Telefon: +36/1 233-11-91

Az Alapítvány munkatársain kívül az újpesti közterület-felügyelet, a rendőrség és a polgárőrök is kiemelten ellenőrzik és segítik majd a hajléktalanokat a rendkívüli hidegben.

Segíthetünk mi magunk is: amennyiben az utcán találkozunk láthatóan segítségre szoruló, a kihűlés által fenyegetett fedél nélküli személlyel, vagy lakásukban, házukban – bármilyen okból – fűteni nem tudó, főleg egyedül élő, idős emberekről van tudomásunk, haladéktalanul jelentsük be az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó telefonszámon.


A Twist Oliver Alapítványt 1990-ben alapította az Újpesti Családsegítő Központ – mai jogutódja a SZEI – (azaz Újpest Önkormányzatának Szociális és Egészségügyi intézménye) és a Menhely Alapítvány.

A szervezet 1991 óta folytatja hajléktalanokat segítő tevékenységét a Fóti út 4. szám alatt, ahol átmeneti szállással, nappali melegedővel és utcai szolgálattal segíti az elsősorban Újpesten és környékén élő rászorulókat.