A Valentin-nap és a farsang jegyében

  •  
  •  
  •  

Amennyiben hinni lehet az előrejelzéseknek, tavaszias időben tölthetjük az előttünk álló hétvégét. A kisgyermekeseket például farsangi játszóházba várják, ráadásnapot tart vasárnap a városháza melletti jégpálya. A Valentin-napi koktélest, egy zenés klubdélután és a hagyományos Hétvégi randevú pedig a szerelmesek ünnepét teheti emlékezetessé.

Családi programok
Szombaton a kedvelt Családi játszó farsangi mulatsággal, babajátszóval, kézművesprogramokkal, tipegőtornával, bábelőadással várja a családokat az Ifjúsági Házban.

Állatbarátoknak
Szombaton hagyományosan kitárja kapuit a Rex Állatsziget is, ahol 10 órától a LovaZOO szakkör várja a családokat.

Ráadásnap a jégpályán
Sportolásra, mozgásra ne sajnáljuk az időt! A városháza melletti korcsolyapálya a hétvégén búcsúzik újpesti törzsközönségétől és az alkalmi látogatóktól. Az újpesti karácsonyi vásár idején megnyílt jégpálya egy ráadásnapot követően, szombat helyett vasárnappal zárja a jégszezont. Az önkormányzat által biztosított jégpálya használata ezúttal is ingyenes. Jégre lépés a kori mellett csak kesztyűben lehetséges – hívják fel a figyelmet.
Nyitva tartás hétköznap: 15-től 21 óráig közönségkorcsolyázás; hétvégén: 9-től 14 óráig közönségkorcsolyázás, 15-től 21 óráig közönségkorcsolyázás.

Uszodai élmények
Mozgásképpen az úszást ajánljuk, amellyel testünket és lelkünket egyaránt felüdíthetjük. A város új büszkesége, a Halassy Olivér Városi Uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő új uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjasjegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak: 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu.)
Az uszoda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 6-tól 20 óráig; szombaton 8-tól 20 óráig; vasárnap 8-tól 14 óráig.

Galériák, kiállítások
Új kiállítás: Sáfár Pál Rácsodálkozásaim IV. című grafikai és kerámiakiállítása az Újpest Galériában látogatható.
Az Újpest Galériában a József Attila Színház nagy sikerű darabjait bemutató plakátokból, képekből nyílt kiállítás.

Állandó kiállítás: az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)

Zenés délután, est

Szombaton délután 15 órától zenés-táncos klubdélután színhelye lesz a Lóverseny téri Közösségi Ház.
A Valentin-naphoz kapcsolódóan szombaton 20 órai kezdettel koktélestet rendeznek a Karinthy Frigyes Művelődési Házban, amelyen – stílszerűen – a Coctail zenekar játszik.

Elmaradhatatlan az Ady Endre Művelődési Ház Hétvégi randevú című zenés programja, amely vasárnaponként 17 órakor kezdődik. Ezúttal is a közkedvelt Szilver zenekar várja a táncolni vágyókat.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Kolos, Georgina és Gina, vasárnap Julianna és Lilla nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

B.K.