A varázslatos betű temploma

  •  
  •  
  •  

Egy régi hagyomány méltó folytatását ünnepelhették Újpesten a könyvek szerelmesei. A mai modern kor elvárásainak, s az örök értéket képviselő könyvek ritkán tapasztalható harmóniája valósult meg a Szabó Ervin Könyvtár felújított Király utcai épületében.

Az újpesti Király utcai könyvtár az őszi felújítás után ismét tárt kapukkal várja a látogatókat. Az intézmény, mely százezres könyv-és zenei állományával, rendszeres kiállításaival és hangversenyeivel az újpesti kulturális élet meghatározó pillére, a bő fél évig tartó munkálatok után megújult belső terekkel, tágasabb médiatárral és külön folyóirat-olvasóval segíti a kutatni, érdeklődni vágyókat. Ezentúl elektronikus olvasóterem  is rendelkezésére áll a könyvtár vendégeinek, ahol mindenki csillapíthatja információéhségét.
A fővárosi önkormányzat nevében Ikvai-Szabó Imre, Újpest részéről pedig dr. Derce Tamás polgármester és Belán Beatrix alpolgármester köszöntötték az intézmény újjászületését, méltán büszkeséggel: a 35 milliós felújítási költségből 16 millióval Újpest önkormányzata segítette a tervek megvalósítását.
A régi kézikönyvtárra szinte rá sem lehet ismerni, sokkal színesebbé vált az épület. Különösen odafigyeltek arra, hogy a korszerűség mellett számos olyan lehetőséget alakítsanak ki, melyekkel a legkisebbeket is olvasásra, játékra csábítják. Így a gyermekeket meseszobával, kézműves foglalkozásokkal, az ifjabbakat könyvtárbemutatókkal is várják. Az intézmény egy másik, Budapest egyik legnagyobb kuriózumával is bír, ugyanis fantasztikus rock-zenei gyűjteménye van.
A Király utcai könyvtárat látogató könyvbarátok 2007. november 23-tól még magasabb színvonalon élvezhetik majd az intézmény nyújtotta lehetőségeket, programokat, előadásokat, sőt különféle tanfolyamokon is részt vehetnek majd.