A Városháza vendégei

  •  
  •  
  •  

Kedden délelőtt újabb iskoláscsoport látogatott el az újpesti városházára, hogy a korábbiakhoz hasonlóan kívül-belül megismerhesse, felfedezhesse a város építészeti remekét. A látogatókat SzöllősyMarianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője kalauzolta végig az épületben, majd fogadta őket Wintermantel Zsolt polgármester.

Hónapról hónapra száz újpesti iskolás keresi fel a városházát, hogy belülről ismerhessék meg a több mint 110 éves épületet. Az iskolások hagyományos városházi vizitje kedden a Karinthy Frigyes Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola negyedikes diákjaival folytatódott, akik ezúttal isSzöllősyMarianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjének segítségével ismerkedtek a város emblematikus épületével, a város alapításának történetével és a neves elődökkel.

A múltidéző program nemcsak az eklektikus stílusú épület rejtett szépségeibe, de a jelen ünnepi és hétköznapi eseményeibe is bepillantást enged. A házasságkötő teremben egy rögtönzött esküvőn vehettek részt, a díszteremben pedig játékból egy tisztségviselő-választást próbálhattak ki a gyerekek. Wintermantel Zsolt, a program házigazdája ekkor csatlakozott az iskolásokhoz, majd az itt folyó munkáról mesélt.
A játékos és informatív programot a polgármesterrel közös kakaózás zárta, majd a látogatás végén emléklappal távozott minden diák.

G.R.