A Városnapok szombatján

  •  
  •  
  •  

21. alkalommal rendezi meg az önkormányzat az Újpest várossá nyilvánításának évfordulója tiszteletére alapított rendezvénysorozatát,
az Újpesti Városnapokat.
Az augusztus 29-én megkezdődött és szeptember elsejéig tartó színes programsorozatban minden látogató, résztvevő megtalálhatja a kedvére való szórakozást, kisgyermektől időskorúig.

A Városnapok szombatján számtalan eseményt, élményt kínálunk:
Szombaton, ha időben kelünk és kilátogatunk a Szent István térre, reggel tíztől este tízig garantáltan lekötnek bennünket az események.

Sztárok, kedvencek a színpadon

Az újpesti önkormányzat a könnyűzene rajongóinak kedveskedve neves hazai sztárokat hívott meg a Városnapokra. Fellép szombaton Pál Dénes, a The Voice – Magyarország Hangja győztese, a Happy Gang, a V-tech, Csordás Tibi és Kállay-Saunders András. A retro feeling kedvelőit Dévényi Tibi bácsi szórakoztatja napzártakor. 

Ismét fellép a nagyszínpadon barátaival, BLR-rel és Majkával az újpestiek nagy kedvence, a focista-rapper Curtis, akit most már hagyományosan itt köszöntenek fel születésnapján a szervezők és rajongói.

Újpest Arca 2013

Szombaton 16 órakor megválasztják Újpest Arcait, akik egy éven át képviselik majd városrészüket az önkormányzati rendezvényeken. 

A sztárfellépőkön kívül kisebbségi önkormányzatok, civilszervezetek bemutatói, nótadélután  várja az újpestieket. Ingyenes nosztalgiabusz-járat közlekedik majd a kerület több pontja között, hogy minél többen eljuthassanak a városnapi rendezvényekre. 

A Sportos Újpest programjai közt kapura rúgás, fekve nyomás, pingpong, csocsó, ugróiskola, mászófal, ugrókötelezés, trambulin, biliárd, kajak ergométer, 3D karika, léghoki várja a testmozgásra vágyókat. A szervezők a nézőknek egy igazi sportcsemegével, a Face Team akrobatikus kosárlabda-bemutatójával is kedveskednek majd. 

Újpest nagyközönsége ugyancsak a Szent István téren találkozhat az újpesti híres sportolókkal, olimpikonokkal. Neves sportolóink, Berki Krisztián, Gyurta Dániel, Tibolya Péter, valamint paralimpikonjaink, Krajnyák Zsuzsa, Dani Gyöngyi és Juhász Veronika augusztus 31-én, szombaton 15 órakor dedikálnak a Tarzan™ Park sátrában.

Kisgyermekes családoknak

A Városnapokon a kisgyermekes családokra is gondolnak. A Skac Placcon kézműves-foglalkozások, baba-mama kuckó, játszóház várja a kicsiket és szüleiket az Egek Királynéja római katolikus főplébánia kertjében.

Bőrgyógyászati szűrővizsgálat és véradás az Ifjúsági Házban

Közel másfél évtizede a városnapok állandó orvos résztvevője dr. Ihász Judit bőrgyógyász, kozmetológus, klinikai onkológus. Az Újpestért-díjas doktornő augusztus 31-én, szombaton 10 órától 16 órái várja az Ifjúsági Házban (IV., István út 17-19.) az anyajegyek térítésmentes szűrésére az újpestieket.

Az Ifjúsági Házban a városnapok idején, szombaton 10 és 17 óra között Véradásra hív és vár a Magyar Vöröskereszt!

Az Újpesti Városnapok programjai ingyenesen látogathatók! 

Nosztalgiabusz

A világszerte ismert Ikarus 311-es típusú autóbusz 1964-es, teljesen felújított, retro példánya rója majd a kilométereket Újpest utcáin a Városnapok idején. A  nosztalgiabusz nyomvonala a Szent István téri központi helyszínt a káposztásmegyeri városrésszel köti össze. A járaton térítésmentes utazást biztosít az önkormányzat.

További információk: http://ujpest.hu/programok/501

facebook.com/ujpest.kaposztasmegyer

A program:

10.00 Szent István tér Sportos Újpest 
10.00 Károlyi park „Néha légy bolond egy kicsikét!” Interaktív kalandozás a gyerekslágerek világában 
10.00 Dr. Ihász Judit bőrgyógyászati szűrővizsgálata 
11.00 ÚKK Ifjúsági Ház Babaszínház; Pepita; Kabóca Bábszínház 
10.00 Nemzetiségiek előadásai 
14.15 Újpesti Sport és Cool túra sorsolás 
14.30 PMS Dance Táncstúdió 
15.00 Szent István tér, Nagyszínpad „Szól a nóta Újpesten” Bokor Jánossal és barátaival 
15.40 Szent István tér Face Team akrobatikus kosárlabdabemutató 
16.00 Újpest Arca 2013 
17.30 Danza Táncstúdió 
18.00 Pál Dénes 
18.30 Curtis, BLR, Majka 
20.00 Happy Gang, V-tech, Csordás Tibi 
21.30 Szent István tér, Nagyszínpad Retro disco Dévényi Tibi bácsival 

Közben:
pontverseny 10 állomáson 

– fekvenyomás 
– kapura rúgás 
– célba dobás karikával 
– célba dobás labdával 
– ugrálókötelezés 
– darts 
– pingpong 
– csocsó 
– ugróiskola 
– mászófal 

10-18: Kosárlabda a Face Teammel!