A vers legyen veled!

  •  
  •  
  •  

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár mindenkivel szeretné megosztani a versolvasás örömét… Budapest számos pontján – nevezzük verslelőhelyeknek – helyeztünk el színes-vidám „Vedd és vidd!” dobozokat, melyek „verskártyákat” rejtenek.

Újpesten: 4/1 sz. Király u. könyvtár, Ady Endre Művelődési Központ, Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium. A verskártyákon, négy kategóriában (szerelmes; háború és béke; humor és szatíra; tájlíra), nyolc magyar költő versével kapcsolatban teszünk fel kérdéseket. Ha tudod a választ (fejből, könyvekből, Internetről stb.) a megfejtést a vers@fszek.hu címre várjuk, neved, kérjük, szerepeljen a levélben.

Néhány egyszerű szabály:

– Beküldési határidő: 2011. április 4. Egy levélben egyszerre csak egy verssel kapcsolatban küldj megfejtést. A levél tárgya legyen a verskártya típusa és száma, utóbbit a Verskártya hátoldalán, a bal felső sarokban találod (pl. szerelmes 2)
– Természetesen mind a nyolc Verskártyához küldhetsz megfejtést, de egy verskártyával kapcsolatban csak az elsőként beküldött leveled vesszük figyelembe.
– A nyertesek hozzájárulnak nevük közzétételéhez.
A megfejtők között értékes nyereményeket sorsolunk ki! A nyerteseket email-ben értesítjük. Eredményhirdetés: 2011. április 11. Egyben – külön nyereményekért – versíró pályázatot is hirdetünk. A fenti kategóriákban (szerelmes; háború és béke; humor és szatíra; tájlíra) várunk tőled verseket. Egy email-címről egy kategóriában egy verssel nevezhetsz, a vers@fszek.hu címre küldött levéllel. A levél tárgyában szerepeljen: „versíró pályázat” + a típus megnevezése (pl. versíró pályázat, szerelmes).

Pályázatoddal hozzájárulsz, hogy beküldött versed/verseid közölhetjük a blogounkon, és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár honlapján (www.fszek.hu).