A vidék ízei Újpesten

  •  
  •  
  •  

Évente más kistérség ízvilágát ismerhetik meg az újonnan nyílt Márminálunk Organikus Deliktátesz vásárlói. Az első ilyen üzlet Újpesten nyílt, de a tervek szerint a hálózat tovább épülne más kerületekben is.

A “Márminálunk” Organikus Delikátesz célja, hogy segítsen megteremteni a kapcsolatot az egyes vidéki régiókban működő gazdasági társaságok, őstermelők, helyi termelők, valamint a fővárosi vásárlóközönség között. A kezdeményezésnek köszönhetően a Lebstück Mária utcában nyílt üzletben a vidék hagyományos, egészségmegőrző, organikus ízeit ismerheti meg a közönség és betekintést nyerhet a vidéki térségek hagyományőrző kultúrájába is. A szeptember 14-iki megnyitón, ahol már szintén lehetőség nyílt a kóstolásra, Dr. Hollósi Antal és Varga Zalán aljegyző képviselték az önkormányzatot.

Ennek megfelelően éves váltásban egy-egy magyarországi tájegység mutatkozik be sajátos ízvilágával, termékeivel, kultúrájával, évente más térség kínálatát ismerhetik meg a vásárlók. A vidék ízeivel való ismerkedés nem merül ki csupán a vásárlásban, hiszen filmvetítéssel, kiállításokkal, termékbemutatókkal keltik fel az újpesti közönség érdeklődését. 

A bolt ötletgazdáinak a kistérségek ismertségének a növelésén kívül az a hosszútávú célja, hogy a fogyasztókat biztosítsa afelől, az elérhető áron beszerezhető, megbízható minőségű helyi magyar termékeknél nincs jobb.
A tervek szerint Újpest után a többi kerületben is nyílnának ilyen üzletek.

MOA