A VII. Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny “Ludrovszky Gyula emlékverseny” eredményei

  •  
  •  
  •  

Az ORFK-OBB felkérésére a BRFK Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság – együttműködve az OPSZ Közlekedési Munkabizottságával – a polgárőrök számára a polgárőrök közlekedésbiztonsági munkájának, színvonalának javítása érdekében, a közúti közlekedési balesetek megelőzésével kapcsolatos ismeretek felmérése céljából rendezte meg a VII. Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny “Ludrovszky Gyula emlékversenyt”.

A verseny megrendezését az ORFK-OBB támogatta. A versenyt a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály, BRFK- Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság és az OPSZ Közlekedési Munkabizottsága együttműködésével került megrendezésre: 2011. október 1-jén, a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkban (IV. ker. Berda József út 15.).
 
A verseny elméleti és gyakorlati részből állt. Az elméleti versenyen a versenyzőknek a Nemzeti Közlekedési Hatóság által összeállított KRESZ tesztlapot, és a polgárőrök részére összeállított szakmai tesztlapot kellett kitölteni. A gyakorlati verseny is két részből állt, egyrészt a polgárőröknek a vezetéstechnikai vizes pályán, másrészt az autós ügyességi rutin pályán kellett végrehajtani a feladatokat. A versenyre a járműveket a Ford Közép-és Kelet Európai Értékesítő Kft.  biztosította.

A verseny megnyitóján részt vett: Dr. Turós András OPSZ elnök, Pető Ernő OPSZ Közlekedési Tagozat, Kiss Csaba r. alezredes, ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára, Dr. Markó Attila r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, Budapest Rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese, Dr. Jánosik István r. ezredes BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, a BRFK-FBB elnöke,  Szécsi Tibor r. őrnagy, a Forgalomszervezési és Megelőzési Osztály vezetője, BRFK-FBB titkára, Kovács Zoltán a MAK főtitkára,

A VII. Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági verseny helyezettei

Legjobb elmélet:         Dr. Schmelczer Iván , Hajdú-Bihar Megye
Legjobb gyakorlat:         Cser Ferenc, Pest Megye
Legjobb budapesti versenyző:    Juhász György Bp.-i Közlekedési Polgárőr

Egyéni  összesített  eredmények alapján

  I. helyezett:    Cser Ferenc, Pest Megye
 II. helyezett:    Kecse László, Jász- Nagykun -Szolnok Megye
III. helyezett:    Izer Tamás, Zala Megye

Csapat összesített eredmények alapján

   I. helyezett csapat: Erős Zoltán – Kecse László, Jász- Nagykun- Szolnok Megye
  II. helyezett csapat: Horváth József  Mátyás – Izer Tamás, Zala Megye
 III. helyezett csapat: Hubert János Csaba – Rubi Mátyás, Veszprém Megye

Szécsi Tibor r. őrnagy
osztályvezető, FBB titkár