A Zeneiskola a baptistáknál vendégeskedett

  •  
  •  
  •  

Az adventi időszakban immár második alkalommal adott közös hangversenyt az újpesti Zeneiskola és az Újpesti Baptista Harangzenekar.

A Városháza után ezúttal a Baptista Imaház adott helyet a zenét szerető újpestieknek, hogy készülődjenek az ünnepre. A szépen megtelt imaházban a zeneiskola növendékei és tanárai előadásában különböző zenei korok dallamai csendültek fel. Emlékezetes marad a fuvola együttes szép játéka épp úgy, mint az énekben felcsendülő hála vagy a hangverseny legfiatalabb előadójának a 7 éves Wirth Lilinek kedves hegedű játéka. A harangok különleges látványa és csengése is sokáig jó emlékeket őriz majd az est hallgatóiban. 

Ez a hangverseny azonban más különlegességet is hordozott. Mester Zsolt Barna a Zeneiskola fagott tanárának feldolgozásában felcsendülő Bach: 147. kantáta részlete a közös együttmuzsikálás szép bizonysága volt. A fafúvós kvartett és a harangok együtt szólaltak meg e darabban a hallgatók nagy tetszésére. Az ünnepre történő lelki ráhangolódásra Mészáros Kornél lelkipásztor bibliai gondolatai vezettek. A Zeneiskola igazgatója Sillye Gergely köszönte meg a vendégszeretetet és az anyagi támogatást, hiszen az esten gyűjtött adomány a Zeneiskola támogatását szolgálja. 

Simon Norbert