•  
  •  
  •  

Hónapok óta újra ABBA-lázban él a világ, köszönhetően a nagyszerű örökzöld dallamoknak, és természetesen az azokból megszületett musicalnek, és filmnek. A láz hamarosan Újpestre is elér: a Musical Színház három fiatal színésznője a legismertebb slágereket hozza el a Városnapokra.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

– A szolnoki színházban játszottam „A Vörös Pimpernel” című musicalben, amikor megfogant bennem az ötlet – kezdtük a beszélgetést az együttes egyik tagjával, Migály Szilviával. – Először arra gondoltam, hogy népszerű musical-dalokkal kellene fellépni, aztán megnéztem a „Mamma mia!” című filmet. Ennek kapcsán fogalmazódott meg bennem, hogy az ABBA slágerekkel kellene kezdeni valamit. Két kolléganőmet, Tátrai Esztert és Kiss Enikőt kerestem meg az ötlettel, és azonnal igent mondtak. Mindketten ismertek a színházi világból, sőt, zenekarokban is énekelnek, így otthon érzik magukat ebben a formációban is.

– Az ABBA együttesben két hölgy énekelt, ti hárman vagytok. Kellett valamit változtatni a dalokon?

– Igazából csak annyit, hogy három szólamra változtattuk meg a vokálokat. A filmben amúgy is hárman-hárman szerepeltek: három idősebb, három fiatalabb nő, sőt, a férfi lovagok is ugyanennyien voltak. A jó zene így is, úgy is eladható. Igazságosan osztottuk el a feladatokat, hiszen mindhármunknak jutott két-két dal, amiben szólózhatunk.

– Nehéz manapság egy új produkcióval betörni a zenei világba?

– Szerencsénk volt, mert egy műsorszervező iroda segítette az elindulásunkat. Megbeszéltük, mi mit szeretnénk, és ők mit látnak eladhatónak. Elkészítettük a fotókat, a ruhákat, kitaláltuk a koreográfiát, aztán már jöttek is a fellépések. Egyelőre tíz dallal lépünk fel, de továbbiakat is próbálunk már egy zenekarral, és igazi nagy koncertben is gondolkodunk. Szerencsére a közönség hamar megszeretett bennünket, minden hétvégére több felkérést kapunk. Az idősebb korosztály minden slágert ismer, együtt énekelnek velünk, de ahogy látjuk, egyre több fiatal is ráérzett a dalok nagyszerűségére. Szinte minden koncertünkön táncra perdül a közönség. Nemrég Békéscsabán jártunk, ahol a rockzenét játszó Republic előzenekara voltunk. Izgultunk is, hiszen az ő közönségük elsősorban nem popzenét hallgat, mégis több ezren tapsoltak nekünk, és táncoltak a mi zenénkre is. Nagyon nagy élmény volt.

– Fel kellett vennetek a kapcsolatot az ABBA menedzserével?

– Mivel egyelőre nem tervezünk lemezkiadást, nem. Bárki előadhatja a dalokat, nincs erre semmilyen megkötés.

– Más ez a fajta fellépés, mint egy színházi előadás?

– Teljesen … Nemcsak azért, mert a koncerteken csupán két kollégához kell alkalmazkodni, de ez is számít. A színházban legalább három hónapot próbálunk, folyamatosan épül bennünk a szerep. Gyakoroljuk a jeleneteket, öltözőpróbákon veszünk részt, aztán a díszletek megismerése és a karmesteri instrukciók következnek. Hihetetlen kavarodás van minden premier előtt, de a bemutatóra mégis összeáll minden. A koncertezés néha lutri: sok minden függ a technikától, a közönség hangulatától, a többi fellépőtől, sőt, szabadtéri fellépés esetén az időjárástól is. Mi mindent megteszünk, hogy a közönség jól érezze magát, és táncra perdüljön.

– Az újpesti közönség milyen dalokra táncolhat majd?

– A legnagyobb slágerekre: a „Dancing queen”-re, a „Mamma mia”-ra, a „Gimme, gimme…” slágerekre, de teret adunk a lírai hangzásnak is, így felcsendül az „I have a dream”, vagy a „Thank you for the music” című dal is. Természetesen a legnagyobb ABBA-slágerekkel kedveskedünk az újpesti közönségnek.

 

(ABBA-SISTERS: augusztus 29. szombat, 16:30)