Adámi Zsanett világcsúcsot úszott

  •  
  •  
  •  

Fontos állomás volt a magyar paraúszó-válogatott számára az Egerben megrendezett Hungarian Open Nemzetközi Paraúszó Bajnokság. A verseny az utolsó erőfelmérő volt a májusi, madeirai paraúszó-Európa-bajnokság előtt.

A szövetségi kapitány az Eb után tesz majd javaslatot a Magyar Paralimpiai Bizottság számára, a riói paralimpiára utazó úszóválogatott összetételére. Jelenleg Magyarország nyolc országkvótával és egy névre szóló szabadkvótával rendelkezik.

Az UTE versenyzője, Adámi Zsanett szabadkvótája révén biztosan tagja lesz a Rióba utazó paraúszó-válogatottnak. Zsanett, hogy bizonyítsa rátermettségét, a versenyen közel négy másodperccel javította meg az eddigi világcsúcsát 150 méteres vegyes úszásban. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke kiemelte, az úszás a legsikeresebb magyar parasportversenyszám, ezért biztos abban, hogy az úszóválogatott Rióban sem vall szégyent.

Dr. Sós Csaba, a magyar paraúszók szövetségi kapitánya szerint, idén az egri verseny sokkal magasabb színvonalon zajlott, mint az előző években. Ezúttal nemcsak a juniorok, hanem a felnőttek is kitettek magukért. Az eredmények közül is a leghangsúlyosabb Adámi Zsanett világcsúcsa.

– A felkészülési időszakhoz képest rendkívül jók az időeredmények, így bizakodva várjuk az Európa-bajnokságot és természetesen a paralimpiát – szögezte le a kapitány. A Magyar Paralimpiai Csapatnak jelenleg 22 érvényes kvótája van a riói játékokra: judó (2), asztalitenisz (6), kajak-kenu (1), sportlövészet (2), kerékpársport (1), úszás (9) erőemelés (1).

hparalimpia.hu/gg