Adjon nevet a Szusza Ferenc Stadion szektorainak

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC vezetése úgy döntött, hogy a Szusza Ferenc Stadion mellett a létesítmény hat szektora is viselje egy-egy legendás labdarúgó nevét. Az Újpest FC ezzel is szeretne tisztelegni azok sportolói nagysága előtt, akik 126 éves történelmük során hozzájárultak ahhoz, hogy az Újpest labdarúgócsapatának neve világszerte ismert legyen. A csapat vezetősége természetesen nem egyedül dönt a kérdésben – ezúton is kéri a szurkolók segítségét a szektorok elnevezésében.

A szavazatokat a következő címre várják: stadion@ujpestfc.hu

A beküldési határidő: 2011. október 31.
 
A nevekre váró lelátórészek:

Tribün bal:
Tribün jobb:
„A” terasz bal:
„A” terasz jobb:
„B” lelátó:
„D” lelátó:

Azok, akiknek javaslatai megegyeznek a későbbi, hivatalos elnevezésekkel, az Újpest FC vendégül látja a névadási ünnepségen, amelyeken a klub legendái is részt vesznek majd.

A klub életében az első komolyabb újpesti pálya a Népszigeten épült létesítmény volt, amelyet 1903. május 24-én avattak fel. A Népszigeti pálya majdnem 20 évig szolgálta az Újpestet, 1921-ben viszont a terület tulajdonosa, a Földművelésügyi Minisztérium felmondta a bérleti díjat.

1922. szeptember 17-én, újpesti polgárok, vállalatok pénzéből elkészült az új Stadion. Ez volt az első, amelyet Magyarországon a Stadion névvel illettek és az első, amely vasbetonból készült. A stadionban 200 fedett páholy és 20 ezer férőhely várta a szurkolókat.

 A következő nagyobb változást 1945 hozta. Ebben az évben egy hatalmas árvíz szinte elmosta a pályát, de ez az év hozta a stadion újjáéledését is. A stadiont teljesen felújították és hivatalosan 45 117 férőhelyesre bővítették. 1948-tól egészen 1953-ig, a Népstadion megépüléséig itt játszotta találkozóit a nemzeti tizenegy.

Igazán nagy átalakítások csak 1999-ben kezdődtek el ismét, majd 2001. november 15-én, a Magyarország–Macedónia (5-0) mérkőzéssel avatták fel a teljesen megújult, 13 501 ülőhellyel, exkluzív VIP-boxokkal, bőr VIP-fotelekkel, modern stadiont.

Azóta két fontos változás történt a stadionban. 2003 nyarán elkészült a fejépület, és 2003. október 25-én új neve lett csapatunk otthonának. Az Újpest FC–MTK mérkőzés óta az egykori legendás Újpest játékos nevét viseli a létesítmény, a hivatalos neve pedig Szusza Ferenc Stadion.

(ujpest.hu-gg)