•  
  •  
  •  

Új öltözőszekrényeket kapott a Deák Óvoda a Budapesti Erőmű támogatásával. A korszerű bútorokat az emeleten helyezték el, két óvodáscsoport öltözhet itt. Az ünnepélyes átadóra Pál Vince, az erőmű igazgatója, dr. Molnár Szabolcs alpolgármester és Ozsváth Kálmán önkormányzati képviselő jelenlétében került sor június 23-án.

Az új szekrények az emeleten kaptak helyet, kétszer huszonnégy férőhelyesek, két óvodáscsoport használhatja a korszerű és biztonságos bútorokat.

Az ünnepélyes átadó az ovisok rövid műsorával kezdődött. Utána Pál Vencel, a Budapesti Erőmű Zrt. Újpesti Erőműve igazgatója köszöntötte a jelenlevőket. Azt mondta, adni öröm, kiemelten támogatják a környezetvédelmet és az oktatást, idén pedig úgy döntöttek, hogy az újpesti óvodások mindennapjait is szeretnék könnyebbé tenni. A Deák oviban öltözőszekrényekre volt szükség, ehhez biztosított támogatást a Budapesti Erőmű. Az igazgató megjegyezte, lokálpatriotizmusból is döntöttek Újpest mellett. Érdekességként említette, hogy az itteni erőműegységben gőzkiadás is van, ezt a fajta energiát a Sanofi hasznosítja. (A Budapesti Erőmű a távfűtéshez is használt hőenergia hatvan százalékát biztosítja.)

Ozsváth Kálmán, a körzet önkormányzati képviselője lapunknak azt mondta, az oktatás és a környezetvédelem, ezzel együtt az új nemzedék támogatása kiemelten fontos. Hosszú távról, a felnövekvő generáció neveléséről, támogatásáról van szó. E célt kiválóan szolgálja, hogy az erőmű egy, a környezettudatosságot fontosnak tartó zöld óvoda mindennapjait tette könnyebbé az új bútorral. Újpest önkormányzata szintén az oktatást és az egészséges életmód fontosságát szem előtt tartva támogatta Ovi-foci pálya létesítését, amit a Deák oviban 2014 szeptembere óta használhatnak a kicsik.

MOA