Adorate szülinapi koncert

  •  
  •  
  •  

2008-ban, a reneszánsz évében jött létre az újpesti Adorate kórus. Február 17-én ünnepelték ötödik születésnapjukat, és a városháza dísztermében adtak
ünnepi koncertet a Presto Kamaraegyüttessel.

A kórusnak a kezdetekkor mindössze nyolc tagja volt, ma már több mint harmincan vannak. Minden évben koncerttel ünneplik meg a születésnapjukat. Február 17-én idén is viszszatekintettek az elmúlt öt évre, és főleg kedvenc műveiket adták elő. Az Adorate egy amatőr kórus, de magas színvonalon követi a magyar kórushagyományokat.

Repertoárjuk alapja a reneszánsz muzsika, de énekelnek gregorián, barokk, klasszikus és romantikus alkotásokat, valamint 20. századi és kortárs műveket is. Nem véletlen, hogy évről évre telt házas koncerteket adnak, többek között az Újpesti Karácsonyi Vásár idején is, a városháza dísztermében.

„Szép mérföldkő nekünk ez a születésnap. Nagy öröm, hogy a kórus már öt évet megélt, lassan iskoláskorba lép, és évről évre fejlődik. Köszönetet kell mondanom a támogatásért Újpest Önkormányzatának és az Ady Endre Művelődési Háznak, amely a kezdetektől befogadott minket, otthont, próbahelyet biztosított nekünk” – mondta Aranyossyné Bondi Judit, a kórus alapítója, az Adorate Művészeti Egyesület elnöke.

J. M.