•  
  •  
  •  

Az Újpesti Karácsony idei rendezvényével kapcsolatban tartott megbeszélést november 18-án Újpest gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere a kerületi egyház vezetőivel, képviselőivel. Dr. Trippon Norbert megköszönte azt a folyamatos munkát, mellyel ebben a nehéz gazdasági időszakban lelki támogatást, hitet és igazi közösséget biztosítanak a kerületben élők számára.

Ezen megfontolásból is kívánta az önkormányzat néhányuk munkáját elismerni: idén Bíró Lórántot, a Clarisseum plébánosát Újpest Díszpolgárává választották, Gilyén Elemér, az Újpesti Keresztény Megújulási Alapítvány alapítója, valamint Rappaport Zoltán, az Újpesti Zsidó Hitközség tiszteletbeli elnöke Újpestért-díjat kapott. A megbeszélésen dr. Trippon Norbert arra kérte az egyházak képviselőit, hogy hívják fel a hívek figyelmét idén is erre a szép, meghitt közösségi élményre. 
Ezt követően az elmúlt év tapasztalatainak megbeszélésére, és az idei rendezvényre vonatkozó javaslatok megtárgyalására került sor.
Advent időszaka alatt vasárnaponként gyertyagyújtással és igehirdetéssel egészül ki az Újpesti Karácsony 2009-es programja. Az egyházak önálló pavilonokkal várják az újpestieket, ahol kiadványokat, ajándékokat lehet majd vásárolni, illetve beszélgetésre is lehetőség adódik. Az Egek Királynéja Főplébánia a díszkivilágítást kap, ezáltal is szebbé, meghittebbé varázsolva a rendezvény helyszínét. Szó esett a program meghirdetéséről is: az Újpesti Napló tavaly színes kiadványban adott helyet az adventi gondolatoknak, és interjút közölt a fellépőkkel, melyet az egyházi vezetők kiváló kezdeményezésnek értékeltek. E lapszámunktól kezdve ezt megismételjük: heti rendszerességgel olvashatnak egy-egy szép adventi gondolatot, következő számunktól kezdve pedig rendszeresen tájékoztatjuk önöket a 2009-es rendezvénysorozat kulturális programjairól.