Advent második, a Karácsonyi Vásár első hétvégéje

  •  
  •  
  •  

Az előrejelzések alapján télies hétvégénk lesz, mégis a fűtött szoba elhagyására csábítjuk az Olvasót. Hétvégi programajánlónkban ezúttal is azt térképeztük fel, merre is induljunk december második hétvégéjén, mit csináljunk, ha nem akarjuk elhagyni Újpestet? Advent második hétvégéjét várva ajánlatunkban karácsonyi készülődésre, egészségmegőrzésre, sporteseményekre, kiállítótermek felkeresésére, és a jótékonyságra helyezzük a hangsúlyt.

Megnyílt az Újpesti Karácsonyi Vásár!
Hogy merre induljunk, nem is lehet kérdéses! Vegyük az irányt a Szent István térre! Megnyílt az Újpesti Karácsonyi Vásár!  A téren félszáz, egyforma házikókban különféle portékák vásárolhatók az ünnepekre. Kapható minden, ami szem-szájnak ingere, különleges vásári ételekkel, falatokkal, forró italokkal tehetjük kellemessé az ünnepvárás idejét.

Ne lepődjenek meg, ha szombaton a Szent István téri forgatagban éppen a piacot járó Mikulás a krampuszok társaságában köszön önökre!

Szombaton kezdődnek a vásár kulturális programjai a Találkozzunk többször! programsorozat részeként. Azok, akik regisztráltak, el ne feledjék a Mikulással való, délelőtti és délutáni műszakos fényképezkedést!

Kézműves foglalkozástól a Bon Bonig
A teljes és részletes programokról tájékozódjon az ujpest.hu honlapon és az Újpesti Napló legújabb lapszámából! Egy kis ízelítő: délelőtt városházi kézműves foglalkozás, a Szent István téren a Bab Társulat szórakoztatja a legkisebbeket. Délután a nagyszínpadon adventi gyertyagyújtásra készül az újpesti baptista és az evangélikus felekezet. Az ünnepi vásári megnyitót a Bon Bon koncert követi.
A vasárnap délután a komolyzene kedvelőié, a MÁV Szimfonikus Zenekar Kamaraegyüttese  Mozart, Albinoni, Bach zenéjével hangol bennünket  karácsonyra.

Kirakodóvásár-Káposztásmegyeren
Káposztásmegyer erre a hétvégére kirakodóvásárt ígér. A Káposztási Családok Egyesülete a TRÖK-kel karöltve kirakodóvásárt rendez péntek estétől a hétvégén a Homoktövis Általános Iskola körül.

Térjünk be a piacra!
Három, egymást követő szombaton az Újpesti Piac-és Vásárcsarnok területén egy-egy kifőzde kínál, jutányos áron, ünnepi falatokat. Most szombaton a Lacikonyha Bt. disznótoros tálat csomagol 880 forint ellenében.

„Jótékony” program: Édes karácsony
Válogassunk, gyűjtsünk játékot!

Az önkormányzat jótékonysági szervezete, az Újpesti Cseriti most is játékgyűjtéssel készül- többek között- a karácsonyra. A használt, ám jó állapotú játékokat a karácsonyt megelőző      napokban ötszáz újpesti iskolás kapja, műsoros est keretében. A játékokat magánszemélyek, iskolai és óvodai közösségek az Ifjúsági Házban (IV., István út 17.) lévő gyűjtőhelyen helyezhetik el.  Jótékonyságra a Cseriti Adományozó Házában is sort keríthetünk. Szombaton 16 órakor például neves adományozókkal is találkozhatunk. Az Újpesti Cseriti ugyanis Édes karácsony elnevezéssel három szombaton újpesti hírességek sütötte édességgel vendégeli meg mindazokat, akik adományokkal segítik az Újpesti Cseriti hátrányos helyzetű gyermekeket támogató programját. A vásár első szombatján, vagyis december 8-án, újpesti olimpikonok, sportolók érkeznek süteményükkel a vásárba.
A hétvége alkalmas arra, hogy feltérképezzük az otthoni felesleges játékkészletet, összepakoljunk és akár elvigyük az Cseriti Adományozó Házába, vagy az Ifjúsági Házba.

Sportesemények
Már a második hétvégén kap a torna főszerepet Újpesten.  Ezúttal december 8-án, szombaton az UTE Télköszöntő leány, fiú tornaversenye zajlik 10 és 16 óra között a Szilágyi úti tornacsarnokban.
A jeges sport szerelmesei vasárnap az UTE Jégcsarnokába válthatnak belépőt az Újpesti TE–Ice Tigers Nové Zámky jégkorongmérkőzésre.

Vasárnap a röplabda szurkolókat és a labdajáték szerelmeseit várják a  Megyeri úti Tungsram csarnokba az NB I UTE–Vasas mérkőzésre.

Ne feledjük az egészségmegőrzést!
Immár negyedik alkalommal nyitja ki szombaton kapuit a Sanofi oltóponttá alakított orvosi rendelője. December 8-án, szombaton 11-14 óra között kedvezménnyel érhetők el ismét a Sanofi/Chinoin segítségével a hagyományos (1500 Ft), a mikrotűs (2500 Ft) influenza vakcinák, továbbá a tüdőgyulladás elleni, úgynevezett Pneumococcus-t megelőző oltás (2500 Ft). A Sanofi Tó utca 1-5. szám üzemorvosi rendelőjében kínált védőoltás ingyenes orvosi vizsgálattal és beadással társul. A vállalati rendelő ezen a szombaton is megközelíthető lesz az utcai parkolóból. Az oltópont Újpest Önkormányzata és a Sanofi sikeres együttműködésének köszönhetően működik. 

További programok-gyermekes családoknak

Szombaton 17 órától a Szederinda aprók táncházába várják mindazokat, akik jól ismerik Prekler Kata és a Csobán zenekar teremtette hangulatot és azokat is akik most ismerkednének a népzenével, néptánccal. A program a Közösségi Házban zajlik.

Vasárnap a nagysikerű Diótörő a Nektár Színház előadásában várja 10 órától az Ifjúsági Házba az ünnepre készülő kisgyermekes családokat.

Táncos lábúaknak: elmaradhatatlan randi
Vasárnap 17 órától a hagyományos Vasárnapi Randevút ajánljuk figyelmükbe, amely az Ady Endre Művelődési központ minden hétvégén jelentkező estje. A Szilver zenekar a nosztalgia jegyében szolgáltatja a talp alá valót.

Kiállítások, tárlatok
Korhatár nélkül
Színpompás akvarellek és kedves grafikák láthatók az Újpesti Kulturális Központ Lóverseny téri Közösségi Házban. Holka Edit kiállításának címe: Madár-melódiák. 
Új tárlatok
Laczkó –Száraz Júlia festmény kiállítása a Karinthy Frigyes Művelődési Házban tekinthető meg, december 20-ig.
Kovács Jocó zenész, festőművész „Ritmusok ecsettel és dobverővel” című kiállítása új tárlat és január 6-ig az Ifjúsági Házban, az Új Galériában látható.

Utolsó perces kiállítások: Az Újpest Galériában Ferencz Ernő kerámia és Bakos Erzsébet textilkiállítása nyújt élményt, továbbá új a Somogyi Gábor tűzzománcaiból és festményeiből nyílt tárlat december 9-ig tart nyitva.

A kiállítások a hétvégén is látogathatók.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!