Advent negyedik hétvégéjének fellépői

  •  
  •  
  •  

Óriási házibuli
minden
korosztálynak!
December 17-én, pénteken 18
órakor a Retro School Band karácsonyi
és egyúttal évbúcsuztató
koncertjére vár mindenkit szeretettel
az újpesti önkormányzat. A mínuszok
ellenére forró hangulatú,
pörgős bulira van kilátás, ami a fiatalok
és az érettebb korosztályt
erősítők számára is remek szórakozás
lesz. Az Újpesti Karácsonyi Vásár
hétvégi nyitóprogramja régmúlt
suli-bulik emlékeit idézi fel, de a ma
divatos hangzások sem hiányoznak
a repertoárból. A belépés ingyenes!

Kattintson a plakát nagy méretű változatához.

A zenekar nem szorul bemutatásra, napjaink egyik közkedvelt buli zenekaraként emlegetik és hívják őket fellépésről fellépésre. A frontember Zola, immár a negyedik pénteki karácsonyi koncert műsorvezetője. Most zenélni is halljuk. A zenei feldolgozásokból összeállított menü az amerikai soft rock kategóriába illeszkedő, könnyen táncolható “amerikai pite” jellegű bálos, bulizós dallamokra építkezik. Ilyen elemekből állnak össze a zenekar saját dalai is. Ezért érezzük azt, hogy korosztálytól függetlenül mindenkihez elér a zenéjük.

A Szent István tér péntek estére fergeteges házibuli színtere lesz! Ön se maradjon távol! A hideg időjárás sem lehet otthonmarasztaló. Az önkormányzat forró teával vendégeli meg mindazokat, akik elfogadják a meghívást. És ez még nem minden! A koncert látogatóinak az Aquaworld 25 százalék kedvezményt nyújtó belépőt ad ajándékba.

Karácsonyi énekkel búcsúzik az ünnepi vásár. Bár az adventi kulturális programkínálat december 19-én, vasárnap este véget ér, az Újpesti Karácsonyi Vásár még nem búcsúzik az újpestiektől.

December 24-ig a Szent István téren lévő faházakban folytatódik az árusítás, délig a piac is várja a vásárlókat. A kulturális programok ráadásszámmal záródnak.

December 23-án a városrész több pontján és a piacon a Civil Kórus karácsonyi énekkel köszönt bennünket.

Retro School Band
(December 17., péntek, 18 óra)

A Retro School Band napjaink egyik közkedvelt buli zenekara. Állandó vendégek az egyetemi és főiskolás rendezvényeken, felezőbálokon, gólyabálokon. Rendszeresen fellépnek gólyatáborokban, nyári fesztiválokon. Repertoárjukban napjaink legjobb rock dalai, vagy akár a 60-as évek slágerei is megtalálhatóak, mellyel bármely buli hangulata garantált, korosztálytól függetlenül! A zenekar sikereiről a frontembert, Zolát kérdeztük.

Mikor, milyen körülmények között alakult a zenekar?
2003-ban a BMF Rejtő Karán Balázs, Andor és Joey megalakították a Rejtő School Band-et. Joey és én 2006-ban lettünk kollégák a zene tv-nél, és 2007 egyik tavaszi napján elhívott engem az egyik fősulis koncertjükre, mint vendégénekest. A következő héten már elő is álltak az ötlettel, mit szólnék hozzá, ha én lennék a frontember? Én meg egy Blaha Lujza téri gyorsétteremben igent is mondtam. Azóta tart ez a frigy, rengeteg koncert, több ezer kilométer, 3 videoklip és megannyi élmény van a hátunk mögött.

Milyen zenét játszatok, és kihez szóltok?
A banda feldolgozás repertoárjának definíciója az amerikai soft rock kategóriába sorolható, könnyen táncolható, “amerikai pite” jellegű bálos-bulizós. A saját dalok pedig hasonlóan határozhatók meg. Szóval korosztálytól függetlenül mindenkihez szólunk, akik szeretik a jó hangulatú házibulikat.

Új lemezt is kiadtok mostanában.
Igen, egy 5 dalos, saját szerzeményeket tartalmazó, szerzői kiadású EP lemezt készítettünk, amelyen megtalálhatóak az eddig megismert klipes nóták, illetve 1-2 újdonság.

Mivel készül a zenekar az újpestieknek?
Mivel nagyon hideg lesz, ezért nem nagyon szeretnénk lassú dalokat játszani. Ezzel az újpestiek és szerintem mi sem járnánk jól.  Szóval egy vidám, pörgős, slágeres, ünnepi hangulatú koncertre lehet számítani, régi és új dalokkal, rádió és közönség kedvencekkel!

Hogyan készültök a karácsonyra?
Jómagam konkrétan december 23-ig meg sem állok a melóval, de azért jut idő azon törni a fejemet, hogy vajon ebben az évben ki, minek örülne a legjobban! A zenekar december 15-én ünnepel egy budapesti klubban, hiszen aznap este lesz az EP lemezbemutató koncert, összekötve a 7. születésnappal, és mindez megfűszerezve egy kis karácsonyi hangulattal. Ahogy Újpest, úgy a Retro School Band is ünnepi hangulatban zárja az évet!