Adventi családi csűrdöngölés

  •  
  •  
  •  

Advent első vasárnapján közös készülődésre hívta a kicsiket és nagyokat a Káposztásmegyeri Családok Egyesülete. Különleges kézműves programmal várták a családokat a Homoktövis Általános Iskolába, a Csűrdöngölő Drámaműhely karácsonyváró interaktív előadásával pedig jól meg is táncoltatta az apróságokat.

Magánszemélyek kezdeményezésére négy hónapja alakult meg a Káposztásmegyeri Családok Egyesülete és máris két sikeres rendezvényt tudhat maga mögött. Az első családi napot októberben tartották és most, egy hónappal később újra eljöttek 260-an az adventi családi délutánra. Többen ott helyben csatlakoztak az egyesülethez, amely a tíz alapító családból mostanra 25 családot megmozgató civil szerveződéssé nőtte ki magát.
-Az első adventi vasárnap helyi kézműves termékekből rendeztünk bemutatót és vásárt. Adventi koszorút és karácsonyi díszeket készíthettek a szülők és a gyerekek nemezből, csuhéból és belga csokoládéból.  Igyekeztünk olyan káposztásmegyeri tehetséges kézműveseket összegyűjteni, akiknek termékei különleges karácsonyi ajándékok lehetnek. Horgolt angyalkákat, bábokat, kerámiákat, házi készítésű lekvárokat, bonbonokat , autó- és repülőmodelleket lehetett vásárolni- mondta el lapunknak Nagy- Gerő Eszter alapító tag.

A Homoktövi iskola aulájában volt még öko- karácsonyi ötletelő sarok, katolikus és református egyházi beszélgetős könyves kuckó, babajátszó és családi sorversenyt is rendeztek. A legizgatottabb várakozás a Csűrdöngölő Drámaműhely karácsonyváró interaktív előadását előzte meg és a két drámapedagógus nem is okozott csalódást, a népi színjátszó előadásukkal jól megtáncoltatták a gyerekeket.  A program Zámbó András református lelkész köszöntőjét követően a katolikus fiatalokkal közös énekléssel zárult.

– Reméljük, hogy a káposztási családok december 17-18-án ismét találkozhatnak Káposztás II. sétányán az immár hagyományosnak mondható karácsonyi vásáron, amit nem egyesületünk szervez, de igyekszik támogatni a szervezőt. Itt biztosan megtalálja mindenki a karácsonyfa alá valót és lesznek gyermekprogramok is- mondta el az Újpesti Naplónak Smohay Ferenc, az egyesület elnöke. A Káposztásmegyeri Családok Egyesülete jótékonysági játékgyűjtéssel csatlakozott az Újpesti Cseriti karácsonyi adománygyűjtő akciójához.

T.T.