Adventi koncert a Városházán

  •  
  •  
  •  

A Karácsonyi Vásár kulturális programjainak folytatásaként december 2-án este az Erkel Gyula Zeneiskola művésztanári adtak varázslatos ízelítőt a komolyzene kedvelőinek.

Az iskola az önkormányzat felkérésére többedik alkalommal résztvevője a hagyományosan megrendezett hangversenysorozatnak.


Hruby Edit operaénekesnő és az iskola vegyestanszak tanszakvezető művésztanára a koncert előtt lapunknak elmondta, a zeneiskola számára mindig megtiszteltetés a felkérés. Külön öröm, hogy ezen alkalmakkor a művésztanárok művészként is bemutatkozhatnak és mutathatják meg tudásukat a komolyzene kedvelő közönségnek.

Az előadás során olyan csodálatos darabokat hallhatott a közönség, mint a nyitányként félcsendölő kétnyelvű középkori egyházi dallam, az In dulce jubilo, vagy Corelli Karácsonyi concerto részlete.
Felcsendült Mozart Don Giovanna Elvira áriája és Chopin G moll balladája, Mozart G dúr hegedű-zongora szonátája, valamint Liszt A villa d’ Este szökőkútjai című műve is. Az est megkoronázásaként Vivaldi Glória című művéből hallhatott részletet a hálás közönség a varázslatos komolyzenei utazás során.

P.M.