Akadálymentes bejutás, célszerűbb elrendezés

  •  
  •  
  •  

Lassan egy éve, hogy Újpest Önkormányzata átvette a Szakorvosi Rendelőintézetet a fővárostól, és megkezdte az épület felújítását. A betegek komfortérzetének javításához szükséges munkálatokat követően július közepén a rendelő energetikai megújítása is kezdetét vette. Erre önkormányzati önrésszel, valamint Európai Unio- s forrással nyílt lehetőség. Cserélik a nyílászárókat, speciális bevonatot kapnak a déli oldalon lévő ablakok, hogy csökkentsék az épület hőterhelését. Cserélik a radiátorokat, korszerűsítik a fűtési rendszert.

800×600

Új helyen a vérvételi labor

Időközben –a célszerű működés jegyében- az épület földszintjére költözött a vérvételi labor. A továbbiakban egy helyre kerül a képalkotó diagnosztika, emellett ősszel az akadálymentesített bejárat is elkészül.

-A szakorvosi rendelőintézetben korábban a harmadik emeleten volt a vérvételi munkahely, ami lerobbant műszaki állapotban, elég rossz tárgyi eszközökkel tudta fogadni a betegeket- mondta el dr. Varga József, Újpest Önkormányzata Szociális és Egészségügyi Intézmények igazgatója, az SZTK működtetésére alapított társaság ügyvezető igazgatója. – Ennek kiváltása történt most meg.

A labor felújításában az önkormányzat foglalkoztatási csoportja vett részt, így az önkormányzatnak az eredetileg tervezett költségek helyett mindössze a felébe került a helyiség kialakítása.

 

Egy helyen a képalkotó diagnosztika

Az energetikai felújítástól függetlenül az önkormányzat úgy döntött, hogy a KEOP pályázat munkálatainak időszakát felhasználja arra, hogy bizonyos ésszerűsítéseket is megtegyen az épületben:

– Az épület harmadik emeletén alakítjuk ki azt a diagnosztikus egységet, ami az összes képalkotó eljárást magában foglalja: az ultrahangot, a röntgent, valamint a Fóti útról beköltöző Tüdőszűrő Állomást is- részletezte a főorvos. – A kialakítás előfeltétele volt, hogy a vérvételi labor leköltözzön a földszintre, így a felszabadult helyiségcsoportokban jelenleg is zajlik  a fogadóhelyiség kialakítása.

 

Akadálymentes bejutás

Az akadálymentesítés minden közforgalmú intézményben szükséges. A Szakorvosi Rendelő felújítása során a jogszabályoknak jelenleg nem megfelelő főbejáratot is átalakítják.

-A jelenlegi rámpa helyére a tervek szerint a főbejáratnál egy hagyományos lépcsősor készül, amely egy tolókocsit is emelni képes szerkezettel akadálymentessé teszi a mozgássérültek bejutását – mondta el dr. Varga József. – A betegek a munkálatok időtartama alatt a gyermekrendelő irányából, egy külső, ideiglenes rámpán tudnak majd bejutni.

 

(antosa)

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;}