Akár korizhatunk is

  •  
  •  
  •  

A hétvégére beígért hideg valóban a téli sportok rajongóinak kedvez. A városban maradva remekül űzhető sport a korcsolyázás, amelyre Újpesten is van lehetőségünk. A tavaszt sürgetve számba vettük, merre csábítsuk Önöket, ha nem akarják elhagyni Újpest határát. A február elejéig tartó Újpesti Téli Fesztivál programjait továbbra is szíves-örömest ajánljuk.

A sportnaptár a következő programokat jelzi a hétvégére a szurkolóknak:

Labdarúgás
Január 27., vasárnap, 12.00: Halassy Olivér Sportközpont: Halassy KID Kupa U9 utánpótlástorna. Résztvevők: KSK, FTC, UTE, Csepel FC, Csillaghegyi Mészöly Focisuli, Grund FC.

Cselgáncs

Január 27., vasárnap: felnőtt férfi-női MK-válogató verseny, 11.00: UTE-csarnok, Megyeri út, Szusza Ferenc Stadion.

Jégkorong
Január 27., vasárnap: MOL Liga, Újpesti TE–Miskolci Jegesmedvék, 18.30. Újpesti Jégcsarnok, Megyeri út.

Ökölvívás
Január 26., szombat 13.00: Bizalom Kupa I. forduló. Junior ifjúsági serdülőverseny. Megyeri út 13., ökölvívóterem.

A korcsolyázókat az olvadás beköszöntéig a Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium udvarán kialakított jégpálya is várja a közönségjég ideje alatt.

Közönség szombaton és vasárnap:
10.00–10.50
11.00–11.50
15.00–15.50
16.00–16.50
17.00–17.50
18.00–18.50
19.00–20.00

Farsangköszöntő családi programok
Az Újpesti Téli Fesztivál számos családi programot kínál a hétvégére. Az előadások, koncertek mellett a hétvége kiállításokban is gazdag lehetőséget tár elénk.
Kezdjük színházzal, koncerttel!
Szombaton 10 órakor Babaszínház várja az Évszakok című előadásával a legkisebbeket a Lóverseny téri Közösségi Házban.
Vasárnap 11 órakor Halász Judit koncertjére került sor az Ady Endre Művelődési Házban. A nevében is Zenés családi délelőttöt ígérő programban az Apa, figyelj rám! című lemez dalaival érkezik a művésznő. Az új dalok mellett azonban a régi kedvenc műsorszámoknak is örülhet a közönség.

Mediterrán hangulatban
A felnőtteket a farsang idején elmaradhatatlan Görög estre hívja most szombaton 20 órától a Karinthy Frigyes Művelődési Ház. A szervezők görög büfével készülnek, a Fanari együttes és barátai szolgáltatják a zenét. A tánctanítás elmaradhatatlan része a programnak.

Farsang és randevú
Az újpesti nemzetiségi önkormányzatok szintén megkezdik farsangi programjukat. A nyitány az Újpesti Szlovák Nemzetiségi Önkormányzaté, szombaton 16 órakor az Ady Endre Művelődési Házban.
Vasárnap 17 órakor kezdődik a Vasárnapi randevú az Ady Endre Művelődési Házban. A zenés, táncos esten a Szilver zenekar szolgáltatja a talpalávalót. A rendszeres látogatóknak klubtagságit ajánl a művelődési ház.

Kiállítások, tárlatok az Újpesti Téli Fesztivál idején

Két kiállítás vasárnap búcsúzik a közönségtől, de addig még nyitva áll a látogatók előtt. Damó István képzőművész A megnyugvás ösvényein című tárlata 9-től 18 óráig tart nyitva mindennap az Ifjúsági Ház Új Galériájában.

Az Újpest Galériában a vizuális művészet szerelmeseit fotókiállítás várja az Újpesti Téli Fesztivál programsorozatában. Molnár Ferenc kortárs fotóművész Összegzés című tárlata szintén január 27-ig tekinthető meg. A fotóművész a nyolcvanas évektől foglalkozik a művészi fényképezéssel. Az ember, az emberi környezet és a természet áll érdeklődésének középpontjában.

Az Újpesti Téli Fesztivál legújabb kiállítása a Karinthy Frigyes Művelődési Házban várja a látogatókat. Csillag Körtvélyesi Anikó Természetes kontraszt című tárlata február 25-ig látogatható.

Állandó kiállítások Újpest múzeumában
Az Újpest története iránt érdeklődőket szombatonként (is) várja, ekkor 10–14 óra között, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény (IV., Berda József u. 48.). A Két évezred között – fejezetek Újpest történetéből című állandó kiállítás a település keletkezésétől napjainkig mutatja be lakóhelyünket. A tárlat virtuális bemutatóval (fotó, film és szöveges ismertető) egészül ki.