Aki a virágot szereti

  •  
  •  
  •  

Nézegessen gyönyörű korallszínű muskátlikat, fehérből is van pár csodálatos darab, azok kisebbek, de álomszépek. Szaglásszon hatalmas fejű liliomot, amiből keleti is van, az még tekintélyesebb. Fréziát, íriszt, orchideát. Az utóbbi nem olyan illatos, viszont nagyon sokáig megmarad. Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.

Az Újpesti Virágcsarnokban finom rózsaillat vár, vagy liliom, nem lehet eldönteni, virágillat van, csak ez a biztos. Százféle, isteni mind, a virágok csodaszépek. A nyári hőségben belépni a virágcsarnokba maga a megnyugvás, hűs levegő, friss virágillat, kedves árusok és gyönyörű színek fogadják a látogatókat. Aki újpesti, tudja, ez egy külön sziget. Évtizedek óta generációk dolgoznak itt, fogadják a vendégeket, elbeszélgetnek növényről, gondozásról, életről.

A múltkori esős idő miatt kicsit későn indult a nyár, de ahhoz még nincs késő, hogy ültessünk, ehhez pedig a legjobb beszerzési pont az Újpesti Virágcsarnok. Az épülő új Újpesti Piac és Vásárcsarnok nem gátolja a nyitvatartást, a virágpiac ugyanúgy üzemel. A környéken dolgoznak a gépek, jönnek-mennek a munkások, néha ők is beszaladnak a hűvös kiscsarnokba jó levegőt szívni.

VG