Aki ad, érzelmi közösséget vállal

  •  
  •  
  •  

A Wintermantel Zsolt kezdeményezésére létrejött Gazdasági Találkozó után az önkormányzat képviselői folyamatosan egyeztettek és egyeztetnek a helyi vállalkozásokkal arról, miként tudnának kapcsolódni Újpest életéhez, és hogy a város vezetői miben segíthetik a helyi cégeket. Ennek eredménye, hogy az újpesti székhelyű General Electric korszerű, energiatakarékos fényforrásokkal látott el öt óvodát, köztük a Királykerti Tagóvodát.

– Amikor megkaptuk a fénycsöveket, rögtön felszereltük, és kipróbáltuk – nyilatkozta lapunknak Mayer Sándorné, az óvoda vezetője. – Csak pozitív tapasztalatokról tudok beszámolni, a kellemes fény jó hatással van mindenkire, javult a közérzetünk. A régieknél sokkal egészségesebbek, környezetbarátabbak ezek a fényforrások. Arról nem is beszélve, hogy nagyon alacsony a fogyasztásuk, így kímélik a költségvetést.

A választókerület önkormányzati képviselője is örül a gesztusnak, a fejlesztésnek. Koronka Lajos a választókerület önkormányzati képviselője a hasznosság mellett fontosnak tartja a kezdeményezés közösségépítő jellegét is. Mert, ha valaki ad, az érzelmi közösséget vállal az adott intézménnyel. – Az elmúlt húsz évben nem nagyon volt jellemző a nagyobb cégekre az ilyen jellegű segítség, jó, hogy Újpesten ezen a területen is megmozdult valami. Kétségtelen, jól jött a segítség, köszönet érte, ám az anyagiaknál sokkal fontosabbnak tartom magát a gesztust.

– Á. T.