Akik a legszebben álmodták meg a szabadságot

  •  
  •  
  •  

“Rajzolj nekünk szabadságot!” címmel hirdetett rajzpályázatot óvodások és általános iskolások számára Újpest Önkormányzata, valamint az Újpesti Sajtó Kft, közelgő ünnepünk, március 15-e kapcsán. Ígéretünkhöz híven most kihirdetjük a nyerteseket, akik átvehetik a nyereményeiket: egy újpesti ajándékcsomagot, valamint két főre szóló belépőjegyet az Exit Cirkusz előadására.

Ahogy korábban írtuk, a február 22-i határidőig rekordszámú rajz érkezett az Újpesti Önkormányzat és az Újpesti Sajtó Kft. által meghirdetett „Rajzolj nekünk szabadságot!” című felhívásra. A pályázatot közelgő ünnepünk, március 15-e kapcsán írta ki az önkormányzat kis és nagy gyerekek számára, akiktől azt várták, álmodják papírra, hogy mit is jelent számukra március 15-e, a szabadság és a forradalom. A rajzokat három korcsoportban – nagycsoportos, alsós és felsős kategóriában – várták.

A felhívásra több mint kétszáz, szebbnél szebb rajz, festmény érkezett. Nem volt tehát könnyű dolga a zsűrinek, de végül megszületett a döntés. Az iskolások közül korcsoportonként három győztest hirdettek, emellett egy óvodás gyermek alkotását díjazták, valamint egy közönség-díjas rajzot is kiválasztottak.
Vida Marcell (felsős)
Farkas Tímea (felsős)
Földi Kira (felsős)
A felső tagozatos általános iskolások között Farkas Tímea, a Szűcs Sándor Általános iskola hatodik osztályos tanulója, Földi Kira, a Bajza utcai Általános Iskola hetedik osztályos diákja, valamint Vida Marcell, a Megyeri úti Általános Iskola ötödikese nyert.
Vörös Fanni (alsós)Buday Barnabás (alsós)Gephardt Patrik (alsós)
Az alsósok mezőnyéből Gephardt Patrik, a Bene Ferenc Általános Iskola harmadikosa, Vörös Fanni, a Babits Mihály Gimnázium és Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános iskola negyedikese, valamint Budai Barnabás, a Lázár Ervin Általános Iskola harmadikosa nyerte el az ítészek tetszését.
Tóth Mante (ovis)
Óvodás korcsoportban kevés pályamű érkezett, így közülük csak egy nyertest hirdettek, Tóth Mentát,  a Karmel Kiskertje Óvoda nagycsoportosa. 
Közönségdíj: Sztojka Dominik (alsós)
A közönségdíjat Sztojka Dominik, a Bene Ferenc Általános Iskola harmadikosa nyerte el.
 
Köszönjük a sok szép alkotást, a nyerteseknek pedig gratulálunk!