•  
  •  
  •  

Főleg a fiatalok és az alacsony végzettségűek elutasítóak a koronavírus-oltással szemben.

A 64 felettiek, illetve a felsőfokú végzettségűek zöme mondta szinte biztosra, hogy beoltatja magát a hamarosan megérkező koronavírus-vakcinával – ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal közvélemény-kutatásából, amit hétfőn publikáltak.

A munkanélküliek, fiatalok, valamint az alacsonyabb végzettségűek elutasítónak tűnnek az oltással szemben, ami okozhat némi problémát. Számítások szerint a lakosság hatvan százalékának kellene ahhoz megkapnia ahhoz a vakcinát, hogy a járvány kiszorítása megkezdődhessen, ebben az esetben ugyanis már kevésbé kell tartani a fertőzés további terjedésétől.

Az oltási kedv azonban finoman szólva sem jár az egekben, mindössze minden hatodik-hetedik megkérdezett mondta, hogy be is oltatja majd magát, amint erre lehetőség lesz. A megkérdezettek egyötöde még nem tudja azt sem, miként vélekedjen a vakcinákról.

Öröm az ürömben, hogy bár az elutasítás magasnak mondható, az ezt válaszolók java része döntésében nem támaszkodott az oltásszkeptikus, vagy a vakcinát egyenesen elutasító, támadó csoportok véleményére.

, , , ,