Alagutat építtet Orbán a Puskás Arénába?

  •  
  •  
  •  

Kétmilliárdba kerülne, mást egyelőre nem tudunk róla. De ezt se kötötték az orrunkra.

Saját alagutat építtetne Orbán Viktor miniszterelnök a Puskás Arénába – írta közösségi oldalán Stummer János, jobbikos országgyűlési képviselő. A honatya Facebook-videójában azt mondta: a beruházást titokban akarták tartani.
„Tudom, hogy a kétharmad bosszút fog állni ezért, de az igazságért minden következményt vállalok.”

– fogalmazott Stummer.

A politikus csak sejteti, hogy olyan tervről van szó, amit nem akartak a szélesebb nyilvánossággal közölni. A tervet egyébként jóváhagyta a Nemzetbiztonsági Bizottság fideszes többsége, így Stummer úgy érezte, nem maradhat titokban, hanem nyilvánosságra kell azt hozni.

Nem tudni azt sem, pontosan honnan vezetne a miniszterelnöki magánalagút a 2019-ben átadott arénába, amelyben három EB-meccset is rendeznek idén nyáron.

A Puskás Aréna Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint egy “mindösszesen 50 méter hosszú autós aluljáróról” van szó, amelyet azzal a céllal építenek, hogy védett személyek, kiemelt vendégek és előadók autós útvonala ne keresztezze “a több tízezres közönség gyalogos útvonalát”. 

“Ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója, stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva. A költségekről a pályáztatás után az építtető köteles beszámolni a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának” – írják a posztban.

, , , ,