Aláírták a Főtér-program támogatási szerződését

  •  
  •  
  •  

2010. február hó 18. napján Újpest Önkormányzata aláírta a Főtér-program támogatási szerződését. E szerint Újpest Önkormányzata a beruházás megvalósításához az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból 780 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül.

Az ünnepélyes aláírásra az Újpesti Önkormányzat dísztermében délelőtt 10 órakor, Dr. Derce Tamás polgármester, Dr. Trippon Norbert a Főtér-program alpolgármestere, Dr. Steiner Pál a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke és Dr. Lukovich Tamás a Pro Régio Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője részvételével került sor.
Újpest Önkormányzata a Közép-Magyarországi Operatív Program keretén belül megvalósuló több mint másfél milliárd forintos beruházás megvalósításához 780 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül. A Főtér-program három lépcsőben igyekszik modern városközponttá alakítani Újpest belvárosát úgy, hogy közben megtartja a Városháza – Piac – Templom féltve őrzött együttesét. A most megvalósuló első ütem a Városháza és az Egek Királynéja Főplébánia, a Városháza és a Református Templom közötti területet valamint a Károlyi szobor környezetét formálja át. Ezen túlmenőenfelújítjáka Városháza épületét, és az alagsorban egy vendéglátó helyiséget ún. Városháza-pincét is kialakítanak.
A munkálatok 2009. április hó 20. napján kezdődtek, a támogatási szerződés szerint a megvalósulás tervezett napja 2010. szeptember hó 30-a.