Alakuló ülés a Városházán

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzatának Képviselő-testülete október 21-én este tartotta alakuló ülését a városháza dísztermében. Az ülésen Kissné Boda Györgyi, a Helyi Választási Bizottság elnöke adott tájékoztatást a választások lebonyolításáról és az eredményről. Ezután a képviselő-testület megválasztott tagjai és a polgármester letették esküjüket.

Újpest Önkormányzatának Képviselő-testülete október 21-én este tartotta alakuló ülését a Városháza dísztermében. Az ülésen Kissné Boda Györgyi, a Helyi Választási Bizottság elnöke adott tájékoztatást a választások lebonyolításáról és az eredményről. Ezután a képviselő-testület megválasztott tagjai és a polgármester letették esküjüket. Az ünnepélyes alakuló ülést Krizsik Alfonz nyitotta meg, köszöntve a számos megjelentet, köztük az érdeklődőként jelen lévő közéleti személyiségeket és a város kitüntetettjeit.

A továbbiakban Kissné Boda Györgyi, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 12-i polgármester- és képviselő-választás hivatalos végeredményét, ezt követően Wintermantel Zsolt virágcsokorral köszöntötte az elnök asszonyt, aki több évtizede segítője az újpesti választásoknak. A későbbiek során Kissné Boda Györgyi átadta a megbízóleveleket, elsőként az egyéni választókerületekben, illetve a kompenzációs listán mandátumot szerzett képviselőknek, akik esküt tettek. A hagyományoknak megfelelően az eskü szövegét a képviselő-testület legfiatalabb tagja, Renge Zsolt képviselő mondta elő.

Átvette képviselői megbízólevelét Bartók Béla Fidesz- ÚE, Jókay Attila Fidesz-ÚE, Németh Edit Éva Fidesz-ÚE, Hladony Sándor Gyula Fidesz-ÚE, Rádi Attila Fidesz-ÚE, Nagy István Fidesz-ÚE, Ozsváth Kálmán Gyula Fidesz-ÚE, Pataki Gábor Fidesz-ÚE, dr. Molnár Szabolcs Farkas Fidesz-ÚE, Renge Zsolt Fidesz-ÚE, dr. Szabó Béla Fidesz-ÚE, dr. Dabous Fayez Fidesz-ÚE, dr. Kató Balázs Árpád Fidesz-ÚE, dr. Trippon Norbert MSZP, Légrádi Péter MSZP-DK- Együtt-PM, Horváth Imre MSZP-DK-Együtt-PM, Belán Beatrix MSZP-DK-Együtt-PM, Berényi Erzsébet Matild MSZP-DK-Együtt-PM, Perneczky László LMP, továbbá Pajor Tibor Jobbik.

“EGYNEK MINDEN NEHÉZ, SOKNAK SEMMI SEM LEHETETLEN”
Wintermantel Zsolt újraválasztott polgármester szintén az alakuló ülésen vette át megbízólevelét, majd az eskütételét követően beszédet mondott. Ebben többek között kiemelte: a választók egyértelműen az önkormányzat által végzett munka folytatása mellett döntöttek. Mivel a 14 egyéni választókerületben 12 helyen a Fidesz-ÚE képviselőjelöltjei jutottak mandátumhoz, a választók megadták a polgármesternek a lehetőséget arra is, hogy csapatmunkára támaszkodjon. A polgármester Széchenyi István szavait idézve így fogalmazott: – “Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Ez a tétel igazolódott az elmúlt négy évben, hiszen Újpesten sok minden történt, városunk szemmel láthatóan fejlődött, és ez annak volt köszönhető, hogy egység volt, együttműködtünk, és az emberekkel közösen alakítottuk a jövőnket. Így újítottuk meg a szakrendelőt, így építettük meg Újpest első saját uszodáját, a négy évszakos sípályát, a Tarzan™ Parkot, a Szilas Parkot, és így tudtunk nekikezdeni a lakótelepek parkosításának, a felnőtt- és a gyermek-háziorvosi rendelők felújításának, a járdák megújításának.

KÖSZÖNET ÉS ELSZÁNTSÁG A FOLYTATÁS MELLETT
Újpest polgármestere köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik támogatták a siker elérésében, és a megkezdett munka folytatása mellett tett hitet. Kiemelte, hogy a választás eredménye olyan elismerés, amely két dolgot követel a közeli jövőben: egyfelől még többet és még jobban kell dolgozni a közösségért, másfelől a győzelem óriási felelősséget is jelent, hiszen városvezetőként minden újpestit képvisel.

Beszédének folytatásában az elkövetkezendő ötéves ciklus terveiről is szólt, amelyeknek a megvalósulását szintén a közösség erejében látja.

– Sok közös tervünk van a most kezdődő ötéves ciklusra is, temérdek feladat áll előttünk. Folytatódhat tehát a munka, nincs megállás. Hamarosan épül az új piaccsarnok, és halad a Görgey út felújítása, megépül a körforgalom a Nádor utcánál, telepítjük a térfi gyelő kamerákat, folytatódnak a járdafelújítások. Hamarosan megkezdjük a jövő évi költségvetés tervezését. Év végéhez közeledve már az Újpesti Karácsonyi Vásár és sok más program megszervezésére is gondolnunk kell, hogy mi, újpestiek minél többször találkozhassunk egymással. Hiszem, hogy a rendezvények, a közös kulturális és sportprogramok, a főzőversenyek és a koncertek mind-mind erősítik a közösséget, az összetartozást, a legendás újpesti lokálpatriotizmust. Joggal örülhetünk annak, hogy az újpesti választópolgárok újra bizalmat szavaztak nekünk. Ez kétségkívül eddigi munkánk elismerése. De szeretném felhívni mindannyiunk fi – gyelmét két fontos dologra. Egyrészt az elismerés nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk vagy akár lazíthatunk. Sokkal inkább azt, hogy még többet és még jobban kell dolgoznunk a városunkért és az itt élőkért. Engem az újpestiek bizalma arra sarkall, hogy még nagyobb elánnal igyekezzek fejleszteni a várost, erősíteni a közösséget, megoldani a problémákat. Én tehát még többet akarok beleadni, és ezt várom el mindenkitől – emelte ki Wintermantel Zsolt. – A másik dolog, hogy a győzelem elsősorban felelősséget, kötelezettséget ró ránk. Azt a felelősséget, hogy mindenkiért kell dolgoznunk, minden újpesti családért, gyerekért, egyedülállóért, munkavállalóért, vállalkozóért, idős emberért, minden rászorulóért. A választási versenynek vége, mi minden újpestiért vagyunk. Mindenkit képviselnünk kell, mindenkinek a javára kell dolgoznunk – hangsúlyozta az újraválasztott polgármester.

Wintermantel Zsolt amellett is hitet tett, hogy ebben az évben három választás jelezte: az emberek nem kérnek a szélsőségekből, nem akarnak széthúzást, cinizmust és lejáratást, az emberek országszerte és itt Újpesten is összefogást, egységet és békés fejlődést akarnak. Erre szavaztak. Köszönet jár a magyaroknak, és külön köszönet jár az újpestieknek a bölcsességükért, a józanságukért.

PÁRTPOLITIKAI SZEMPONTOK NÉLKÜL
– A választások végeztével mostantól legyünk mindannyian elsősorban újpestiek! – folytatta a polgármester beszédében. – Azt várom el mindenkitől, hogy a következő választásig emelkedjenek felül a pártpolitikai szempontokon. A mi feladatunk a közösségépítés, a közösség erősítése. Közös célunk Újpest sikere. Az, hogy Újpest legyen a legjobb mindenben. Ne adjuk alább. (A teljes beszéd itt olvasható)

RÉGI-ÚJ ALPOLGÁRMESTEREK
Három újraválasztott alpolgármester segíti a polgármestert. Az alakuló ülésen Wintermantel Zsolt javaslatára Nagy István, dr. Molnár Szabolcs és Rádi Attila személyében régi-új alpolgármestereket választott a testület. A szavazás végeredményét Perneczky László képviselő (LMP), a szavazatszámláló bizottság elnöke osztotta meg a jelenlévőkkel. A szavazást követően a három alpolgármester letette az esküt.

B.K.-D.V.