“Alkalmazzanak inkább papagájokat, azok sokkal cukibbak, és nem kerülnek olyan sokba”

  •  
  •  
  •  

“Van ennek a kormánynak 300 darab államtitkára, helyettes államtitkára, kormánybiztosa, miniszteri biztosa, ki tudja mi még, soha ennyi pénzébe nem kerültek az adófizetőknek az állami vezetők, mint a mostani kormány idején. Ebből a 300-ból, aki szembejön, annak mind van egy jó ötlete, hogy a fővárosnak mit kellene csinálnia, aki szembejön, az azonnal elkezd érteni a fővárosi költségvetéshez”

– ezzel a megállapítással indította Karácsony Gergely azt a Facebook-posztját, melyben a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivőjének, Farkas Örsnek korábbi kijelentéseire reagált.

Farkas a közösségi médiában elemezte a főváros pénzügyeit. Egyebek mellett azt állította, hogy a budapesti vállalkozások és emberek lényegében ugyanannyit fizettek októberig a fővárosi önkormányzatnak, mint Tarlós István idejében.

A főpolgármester szerint a KTK szóvivőjének azonban nem sikerült a matematikai feladat:

“Azt azonban elfelejtette hozzátenni, hogy a cégek egy részének tavaly év végén még egy körben kellett adót fizetni, amit idénre már eltörölt a kormány. Ha így nézzük, máris 40 milliárddal kevesebb bevétele van a városnak”

– fogalmazott Karácsony.

Hozzátette:

“Az is elkerülte a figyelmét, hogy a közösségi közlekedés jegybevétele a felére csökkent, de az is, hogy a drámain csökkenő bevétele ellenére a kormány idénre több, mint a kétszeresére, jövőre, pedig több mint a háromszorosára emelte a Fővárosi Önkormányzat által befizetett adót.”

A főpolgármester közölte:

“Itt az ideje, hogy ne csak a kormánynak legyenek javaslatai a fővárosnak, hanem mi is tegyünk javaslatot a kormánynak. Minek ennyi szóvivő, ha úgysem mondanak igazat? Alkalmazzanak inkább papagájokat, azok sokkal cukibbak, és nem kerülnek olyan sokba.”

, , , , , ,